Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 29 2004

ΑΣΠΙΣ: Πτώση και πάλι πτώση για τους…μεριδιούχους!

Στην περίπτωση της μετοχής της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ, το ποσοστό πτώσης μέσα στις τελευταίες 30 ημέρες και μόνον φτάνει το… 35%, παρότι η εταιρία κατόρθωσε να παρουσιάσει κάποια ελάχιστα κέρδη (λιγότερο από μισό εκατ. ευρώ) μέσα στο α΄ τρίμηνο, ίσως διότι ιδιαίτερα μεγάλη ήταν η μείωση του κύκλου εργασιών (κατά 37%!!!)

Είναι δε αξιοσημείωτο ότι σε πτωτική τροχιά κινείται το 2004 και η μετοχή της ομώνυμης τράπεζας, με πτώση στην τιμή της μετοχής της κατά 22,65% σε σχέση με την έναρξη του έτους.

Σε ποιο βαθμό άραγε σχετίζονται τα παραπάνω γεγονότα με την επίδοση του αμοιβαίου κεφαλαίου ΑΣΠΙΣ ΜΕΤΟΧΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ;

Διότι το συγκεκριμένο αμοιβαίο (σ.σ. το μόνο στην κατηγορία του που κατάφερε να καταγράψει αρνητική απόδοση μέσα στο 2003 με πτώση –5,45%) κρατά τα σκήπτρα της χαμηλότερης απόδοσης μεταξύ των αμοιβαίων της κατηγορίας του και για το τρέχον έτος με απώλειες που ήταν στις 23 τρέχοντος –12,69% !!!

Το ωραίο όμως είναι ότι στο site της ΑΣΠΙΣ ΑΕΔΑΚ αναφέρεται ότι ”Το ΑΣΠΙΣ Αμοιβαίο Κεφάλαιο Μετοχών Εσωτερικού, επενδύει κυρίως σε μετοχές εταιριών Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης”!!!

Και γιατί ρε παιδιά πέφτει 12%, όταν στο ίδιο διάστημα ο δείκτης FTSE –20 και ο Γενικός Δείκτης γράφουν θετικές αποδόσεις της τάξεως το 8% και του 4,5% αντίστοιχα; Και πώς εξηγείται ότι σε ένα έτος ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΗΣ ανόδου τόσο του Γενικού όσο και του FTSE-20, όπως ήταν το 2003, το αμοιβαίο έγραψε... –5,45%;

ΥΓ: Να υποθέσουμε ότι οι παλαιότερα δημοσιοποιημένες βασικές θέσεις του συγκεκριμένου αμοιβαίου σε ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ και ΑSPIS BANK, παραμένουν ως… είχαν;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v