Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 28 2004

Ακτοπλοΐα και πολυμετοχικές εταιρίες 1

Όπως ήδη θα έχουν καταλάβει οι πιστοί αναγνώστες, το τελευταίο διάστημα η στήλη παρακολουθεί στενά τα τεκταινόμενα στην ακτοπλοΐα.

Τις προάλλες σας λέγαμε για τη σημασία που έχουν (την ευρύτερη σημασία) η τοποθέτηση του κ. Στρίντζη στο τιμόνι της HFD, αλλά και η εκλογή του κ. Μανιαδάκη (εκπροσώπου του Ιταλού εφοπλιστή και επιχειρηματία Αρτιόλι) στο Δ.Σ. των Μινωικών.

Ευκαιρία τώρα να δούμε τα πράγματα σε λίγο μεγαλύτερο βάθος.

Στην περίπτωση της HFD, ασχέτως αν τα πράγματα εξελίχθηκαν με ομοφωνία, πέραν της τοποθέτησης του κ. Στρίντζη (που δεν προέρχεται προφανέστατα από τις… Μινωικές), από τη συγκρότηση των μελών του Δ.Σ. προκύπτει… ισορροπία 6-6 ανάμεσα σε ανθρώπους που ανήκουν στη σφαίρα επιρροής των Μινωικών και σε εκπροσώπους των λοιπών μετόχων της εταιρίας.

Η κατανομή αυτή δείχνει ”λογική” με δεδομένο ότι η διοίκηση των Μινωικών, είτε μέσω της εταιρίας είτε μέσω προσωπικών και έμμεσων συμμετοχών, ελέγχει περίπου 40%-42% της HFD.

Σκεφθείτε όμως ότι στο προηγούμενο Δ.Σ. ή σχέση ήταν… 10-2 υπέρ της πλευράς των Μινωικών και θα καταλάβετε το μέγεθος της συναινετικής αυτής… ανατροπής!

Τι συνέβη; Πολύ απλά, στη συγκεκριμένη περίσταση υπήρξε ”ενιαία θέση” και από την πλευρά των άλλων μετόχων της HFD αλλά και των… τραπεζών, οπότε η συναίνεση ήταν απαραίτητη, για να μην πω… επιβεβλημένη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v