Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 30 2010

Τα πράσινα άλογα της... κυρίας Μπιρμπίλη!

Τα  πράσινα άλογα της... κυρίας Μπιρμπίλη!
Με μια στροφή 180 μοιρών η υπουργός ΠΕΚΑ κυρία Μπιρμπίλη εμφάνισε το νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ που κατατίθεται προς ψήφιση στη Βουλή εντός της εβδομάδας με τη διάταξη που ρύθμιζε τα θαλάσσια αιολικά πάρκα εκ διαμέτρου αντίθετη από αυτήν που εμφάνισε πριν από μερικές εβδομάδες στη δημόσια διαβούλευση και της οποίας η ουσιαστική παρέμβαση στο πτωχό μας επενδυτικό σκηνικό χειροκροτήθηκε από τους πάντες.

Η πρωτοφανής αυτή ενέργεια της υπουργού να αντικαταστήσει, δηλαδή, χωρίς την παραμικρή διαβούλευση, κείμενο του νομοσχεδίου το οποίο σηματοδοτούσε την απαρχή κάποιων μεγάλων επενδύσεων στον ελληνικό χώρο με κείμενο το οποίο ακύρωνε την ιδιωτική πρωτοβουλία και έδινε το απόλυτο προβάδισμα στο... κράτος αντιμετωπίστηκε ως πρώτη αντίδραση με αποδοκιμασίες από παράγοντες των ελληνικών και ξένων υποψήφιων επενδυτών.

Πολλοί την απέδωσαν στην απειρία της κυρίας Μπιρμπίλη ή και στην ακαταλληλότητα των συμβούλων που την περιτριγυρίζουν, ιδίως όταν εμφανώς στο νέο κείμενο της τροπολογίας εξυπηρετείται ο συμπαθής κλάδος των... μελετητικών εταιριών!

Σε μια εποχή όπου η χώρα μας διψάει κυριολεκτικά για νέες επενδύσεις (περίπου 6 δισ. ευρώ υπολογίζεται ότι θα επενδυθούν στα θαλάσσια αιολικά πάρκα) που θα αποτελέσουν εν μέρει σοβαρό «ανάχωμα» στο κλίμα ύφεσης που έχει αρχίσει να κυριαρχεί στην επιχειρηματική ζωή του τόπου, η κυρία Μπιρμπίλη «οραματιζόμενη» το κράτος ως τον Δον Κιχώτη των ΑΠΕ προσπαθεί (ματαίως) να συνθέσει ένα πράσινο όραμα καταλήγοντας (δυστυχώς) στα... πράσινα άλογα!

Η συντάκτις μας κυρία Αθηνά Καλαϊτζόγλου σε ρεπορτάζ της χθες με τίτλο «Αιφνιδιασμός Μπιρμπίλη για θαλάσσια αιολικά πάρκα» περιέγραψε την αποπειραθείσα νομοθετική παλινωδία της κυρίας υπουργού και θα επανέλθει με τις νεότερες εξελίξεις του θέματος.

Μια ερώτηση μονάχα από τον Χαμαιλέοντα προς την κυρία Μπιρμπίλη (προς το παρόν):
 
«Σε ποιον κόσμο ζει άραγε η κυρία υπουργός πιστεύοντας ότι αλλάζοντας νύκτωρ το κείμενο της τροπολογίας θα το περνούσε απαρατήρητο χωρίς τις δικαιολογημένες αντιδράσεις αυτών που χειροκρότησαν το αρχικό κείμενο στη διαβούλευση πριν από μερικές εβδομάδες και σήμερα βλέπουν... άλλο κείμενο;»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v