Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 31 2010

Οι βαλκανικές περιπέτειες των κατασκευαστών

Οι βαλκανικές περιπέτειες των κατασκευαστών
Στις 7 Οκτωβρίου του 2009, ρουμανικό δικαστήριο επικύρωσε πρωτοδίκως αίτημα προμηθευτή της Μοχλός για έναρξη της διαδικασίας πτώχευσης του υποκαταστήματος του εισηγμένου Ομίλου στη Ρουμανία!

Όσο και αν η ελληνική εταιρεία θεωρεί την απόφαση «εντελώς πρωτοφανή και επί της ουσίας αναιτιολόγητη (περισσότερα για όποιον ενδιαφέρεται στις οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας), το ερώτημα για ορισμένους παραμένει: «όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά, ή μήπως πρόκειται για μία μεγάλη δικαστική γκάφα από τη ρουμανική δικαιοσύνη που θα διορθωθεί στο μέλλον»;

«Θέμα Βαλκανίων» όμως δεν αντιμετώπισε μόνο η Μοχλός του Κων/νου Στέγγου, αλλά και άλλες εισηγμένες, όπως η Προοδευτική του Κων/νου Κούτλα.

Η υπόθεση έρχεται από τα παλιά (2006), όταν βουλγαρική εφημερίδα είχε θέμα με τίτλο «χάνουμε εκατομμύρια ευρώ, εξ’ αιτίας άχρηστων Ελλήνων», ή όταν σχετικά με έργο που ανατέθηκε στην Προοδευτική, υπήρξε και επερώτηση στη βουλγαρική βουλή. Προβλήματα επίσης υπήρξαν και σε έργο που αναλήφθηκε από την Προοδευτική στη Ρουμανία.

Το όλο θέμα «σηκώθηκε» το τελευταίο χρονικό διάστημα από τον τύπο και έτσι η εισηγμένη εταιρεία έδωσε τη δική της θέση, απαντώντας επισήμως σε σχετικό ερώτημα των χρηματιστηριακών αρχών. Μάλιστα, στο μέτωπο της Βουλγαρίας, η ελληνική εταιρεία έχει κερδίσει δικαστικά (Συμβούλιο Προδιαιτησίας)-σε πρώτη φάση τουλάχιστον- αποζημίωση αρκετών εκατ. ευρώ.

Κύκλοι πάντως, της αγοράς, θεωρούν πιθανόν να έχουμε και άλλες «ιστορίες» γύρω από την Προοδευτική, λόγω της γνωστής κόντρας μεταξύ των αδελφών (Κώστα και Σπύρου) Κούτλα, η οποία με την πάροδο του χρόνου, εντείνεται αντί να καταλαγιάζει.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v