Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 12 2010

Η αντεπίθεση Καπράλου και οι αιχμές για ΣΜΕΧΑ

Η αντεπίθεση Καπράλου και οι αιχμές για ΣΜΕΧΑ
Καθαροί αγοραστές ήταν οι ξένοι τον Μάρτιο στο Χ.Α., σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου και διευθύνων σύμβουλος της ΕΧΑΕ κ. Σπ. Καπράλος.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "Αθήνα 98,4" και στην εκπομπή "Αγορά Αξιών", ο κ. Καπράλος ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια του περασμένου μήνα οι ξένοι διενήργησαν καθαρές αγορές 2,1 δισ. ευρώ και καθαρές πωλήσεις 1,97 δισ. ευρώ.

Ο πρόεδρος του Χ.Α. απάντησε στις κατηγορίες του ΣΜΕΧΑ για υψηλό κόστος -κάποιων- χρεώσεων, σημειώνοντας ότι η οργανωμένη αγορά βαρύνεται από κόστη που δεν έχουν οι εναλλακτικές αγορές.

Μόνο πέρυσι το Χ.Α. κατέβαλε το ποσό των 3,7 εκατ. ευρώ στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για την εποπτεία που ασκεί, όταν οι εναλλακτικές πλατφόρμες δεν πληρώνουν σεντ, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καπράλος

Πέρασε δε στην αντεπίθεση σημειώνοντας ότι τον λυπεί η στάση του ΣΜΕΧΑ στο φορολογικό νομοσχέδιο.

Ο Σύνδεσμος εμφανίστηκε, κατά τον πρόεδρο του Χ.Α., να ενδιαφέρεται περισσότερο για τη μείωση του φόρου συναλλαγών σε ξένες μετοχές παρά για την αύξηση του επενδυτικού ενδιαφέροντος στο Χ.Α., αναρωτώμενος αν πρέπει να μετονομαστεί σε Σύνδεσμο Μελών Χρηματιστηρίων Εξωτερικού (ΣΜΕΧΕ).

Για το θέμα της εξόδου εταιριών από το ταμπλό ο κ. Καπράλος επανέλαβε ότι το Χ.Α. το προβληματίζει περισσότερο το γεγονός ότι δεν υπάρχουν υγιείς εταιρίες με προοπτικές που να ενδιαφέρονται να εισέλθουν στην αγορά.

Τέλος, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί τελικώς το road show στη Ν. Υόρκη με άλλη, όμως, μορφή.

Προφανώς αν αυτό συμβεί, κεντρικός προσκεκλημένος θα είναι κυβερνητικό στέλεχος που θα αναπτύξει τις προοπτικές της οικονομίας.

Μήπως είναι ευκαιρία να συμπέσει η παρουσίαση του Χ.Α. με αυτές που διοργανώνουν για τη δολαριακή έκδοση ομολόγων οι BofA και Morgan Stanley;

Y.Γ. Το road show στο Λονδίνο θα διενεργηθεί κανονικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v