Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 7 2004

Χ.Α.: Ποια συμφέροντα ποντάρουν στο ”κενό ηγεσίας”

Σχέδιο εκμετάλλευσης του ”κενού” στην προεδρία του Χ.Α. μαθαίνουμε ότι έχουν καταστρώσει οι υπέρμαχοι της… οπισθοδρόμησης. Οι πληροφορίες της στήλης είναι σαφείς και δυστυχώς δεν επιδέχονται διάψευση.

Τα ”συμφέροντα” που επιθυμούν διακαώς όχι απλώς να μην ξεκαθαρίσει η ήρα από το στάρι, αλλά -αν είναι δυνατόν- να γίνει ξανά η Σοφοκλέους… αχταρμάς (λαϊκώς ειπείν οι οπαδοί του… ”κουτσοί, στραβοί στον Άγιο Παντελεήμονα”), ετοιμάζονται να κάνουν την κίνησή τους για την άμεση μετατροπή του κανονισμού λειτουργίας!

Μύχιος πόθος τους είναι να επιβάλουν το ίδιο ωράριο διαπραγμάτευσης για όλες τις εταιρίες και πρώτος στόχος να εξαλείψουν διά παντός τον κίνδυνο συρρίκνωσης του ωραρίου διαπραγμάτευσης (από πεντάωρη σε τρίωρη) όλων εκείνων των εταιριών που σήμερα είναι σε πεντάωρη διαπραγμάτευση, παρότι ΔΕΝ θα έπρεπε με βάση τον ημερήσιο τζίρο, το free float και την εμπορευσιμότητα που έχουν!

Οι γνωρίζοντες το παρασκήνιο των τελευταίων μηνών, εκείνοι δηλαδή που ΞΕΡΟΥΝ ποιοι πίεσαν να μην αλλάξει η κατηγοριοποίηση, ποιοι υποχώρησαν, αλλά και ποιοι είχαν το θράσος να ζητήσουν την επαναφορά όλων των μετοχών στην πεντάωρη διαπραγμάτευση (αλλά και το τι ακριβώς έγινε στη συνέχεια και απετράπη το ανάρμοστο αυτό ενδεχόμενο), προφανώς γνωρίζουν και το ΠΟΥ στηρίζονται τώρα οι βλέψεις των συμφερόντων αυτών, τα οποία –περιττό να το τονίσουμε περισσότερο- καθόλου δεν ταυτίζονται με το συμφέρον της κεφαλαιαγοράς.

Εμείς βέβαια πρόθυμα θα επανέλθουμε εκθέτοντας όλο τα παραμύθι (με τους δράκους και τις… ουρές του) εφόσον χρειαστεί.

ΥΓ.: Σημειώστε επίσης ότι όσο περνά ο καιρός τόσο πιο πιθανό γίνεται το ενδεχόμενο να μην υπάρξει νέος πρόεδρος στο Χ.Α. πριν από τον Σεπτέμβρη ή και τον Οκτώβρη. Διότι η... ασυμφωνία μεταξύ των ενδιαφερόμενων πλευρών (ξέρετε τράπεζες, κυβέρνηση κ.λπ.) δεν έχει πάψει.

Τουναντίον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v