Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 10 2010

Αναθέσεις... «διά λόγους δημοσίου συμφέροντος»

Αναθέσεις... «διά λόγους δημοσίου συμφέροντος»
«Ποντάρει σε έσοδα 1,3 δισ. ευρώ από τον τζόγο η κυβέρνηση», έγραφε «ειδήμων» του χώρου σε σαββατιάτικη εφημερίδα, αναλύοντας το σκεπτικό γύρω από τα έσοδα που ευελπιστεί να εισπράξει η κυβέρνηση από τον τζόγο, κάτω από τα νέα δεδομένα της οικονομικής μας κατάστασης.

Με μεγάλη προσοχή ο Χαμαιλέοντας ανέγνωσε το άρθρο και την επιχειρηματολογία που περιείχε, μέχρι που κοντοστάθηκε στην εξής παράγραφο: «Για τον λόγο αυτόν ο ΟΠΑΠ -κυρίως για λόγους δημοσίου συμφέροντος- έχει προσφερθεί να αξιοποιηθεί η τεχνολογική του υποδομή ως κέντρο (δημόσιου) ελέγχου όλων των τυχερών παιχνιδιών που θα αδειοδοτηθούν από εδώ και στο εξής».

Όπα της! Όλα καλά μέχρι κάποιο σημείο, αλλά να μην ξεχνάμε και τη σημαντική «λεπτομέρεια». Διότι η τεχνολογική υποδομή του ΟΠΑΠ ΔΕΝ του ανήκει, την ενοικιάζει έναντι εξωφρενικού τιμήματος από την Ιντραλότ και απλώς τη χρησιμοποιεί! Συνεπώς, η τυχόν αξιοποίησή της αποτελεί δικαίωμα της Ιντραλότ και μόνο!

Εκείνο όμως το «διά λόγους δημοσίου συμφέροντος» πολύ άρεσε στον Χαμαιλέοντα. Απλώς να θυμίσουμε ότι τα ειδεχθέστερα εγκλήματα έχουν διαπραχθεί στο όνομα της ελευθερίας, της δημοκρατίας και γενικά με το προκάλυμμα της δικαιολογίας «περί του δημοσίου συμφέροντος».

Με αφορμή λοιπόν την ανυπαρξία διαγωνισμού από τον ΟΠΑΠ για την (προμελετημένη) επέκταση των παρεχόμενων (με ανάθεση αρχικά από τη Ν.Δ.) υπηρεσιών της Ιντραλότ, να θυμίσουμε ότι η εποχή Αλογοσκούφη και Αγγέλου έχει περάσει ανεπιστρεπτί, ότι ο κ. Γερουλάνος ως αρμόδιος υπουργός δεν φημίζεται να... μασάει ταραμά κι αν δεν γίνει διαγωνισμός, ευρώ τσακιστό του Έλληνα φορολογουμένου δεν ξαναπάει στον κύριο Σώκρατες διά της τεθλασμένης!

Ουτε καν για λόγους... «δημοσίου συμφέροντος»!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v