Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 12 2004

Σοφοκλέους, η αγορά των... θαυμάτων!

Μυστήριος καθώς είναι, ο Χαμαιλέων ασχολήθηκε χθες με τα στατιστικά των εισηγμένων ΑΕΕΧ και διαπίστωσε με τα μάτια του ότι το… ”θαύμα” της DOMUS όσο πάει γίνεται και μεγαλύτερο.

Πραγματικά πρέπει να τους πάρουμε συνέντευξη να μας πουν πώς το κάνουν.

Η συγκεκριμένη εταιρία, παρότι και στο τρέχον έτος συνεχίζει να έχει κακή έως κάκιστη απόδοση στις επενδύσεις της, καταφέρνει το ακατόρθωτο, το απίστευτο, το ανήκουστο!

Με βάση τα στοιχεία του Μαΐου, όχι μόνον είναι H MONH εταιρία επενδύσεων που διαπραγματεύεται με premium, αλλά αυτό το premium είναι εξωπραγματικό από μόνο του. Μόλις… 514,55%!

Κι αυτό όταν οι επιδόσεις των διαχειριστών της συγκεκριμένης ΑΕΕΧ όχι απλώς δεν είναι καλές, είναι από τις χειρότερες. Η εσωτερική αξία της εταιρίας έχει μειωθεί σχεδόν κατά 6% στο τρέχον έτος, γεγονός που την τοποθετεί στη… 18η θέση μεταξύ 21 εισηγμένων ΑΕΕΧ.

Για την ακρίβεια, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Θεσμικών η τιμή της μετοχής ήταν στο τέλος Μαΐου 3,38€ και η εσωτερική αξία του χαρτοφυλακίου της (σε τρέχουσες φυσικά τιμές) ήταν… 0,55€.

Ήτοι, κάθε φορά που κάποιος αγοράζει μία μετοχή της DOMUS από το ταμπλό, πράγμα που γίνεται καθημερινά στη Σοφοκλέους, στην ουσία δίνει περίπου 1.000 δρχ. για να αγοράσει επενδύσεις αξίας… 187 δρχ.

Aυτό είναι που λέμε ”Θαύμα παιδί μου, θαύμα”.

Κατόπιν αυτών, τώρα που οι αρχές θέλουν να αυξήσουν το κύρος της αγοράς μας δεν έχουν παρά να διαφημίσουν την περίπτωση της DOMUS.

Θα μπορούσαν για παράδειγμα να κάνουν καταχωρήσεις στο διεθνή Τύπο που θα ξεκινούσαν με τα εξής στους τίτλους:



Σοφοκλέους

Η αγορά (σ.σ. πως λέμε η… αυλή) των θαυμάτων”

Εκεί που… ΟΛΑ γίνονται

Ακόμη και θαύματα!

Μιλάμε για μεγάλη επιτυχία. Απορούμε μάλιστα που δεν έχουν αναφέρει το φαινόμενο και στην επιτροπή των FTSE που εξετάζει, λέει, αν θα πρέπει να παραμείνουμε στις ώριμες αγορές.

Μα τι λέμε τώρα. Εμείς ήμαστε ο ”παράδεισος” του... θεσμικού επενδυτή!Είναι ποτέ δυνατόν να μας αφήσουν έξω;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v