Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 1 2010

ΕΝΚΛΩ: «Μπρα ντε φερ» Κατσέλη-κλωστοϋφαντουργών

ΕΝΚΛΩ: «Μπρα ντε φερ» Κατσέλη-κλωστοϋφαντουργών
Μπορεί το κλίμα στη χθεσινή ετήσια γενική συνέλευση του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων Κλωστοϋφαντουργών να ήταν καλό και ο πρόεδρος του ΣΕΒΚ κ. Κούρταλης να αντάλλαξε κάμποσες φιλοφρονήσεις με την κ. Κατσέλη, ωστόσο δεν έμεινε «στα ψιλά» η δυσφορία των παραγόντων του κλάδου για την απόφαση της υπουργού να πάρει μέτρα στήριξης αποκλειστικά για την Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία (ΕΝΚΛΩ).

«Επιλεκτικές κρατικές συνδρομές σε μεμονωμένες επιχειρήσεις όχι μόνο δεν είναι αποτελεσματικές, αλλά δημιουργούν και συνθήκες άνισου ανταγωνισμού. Θέλουμε να σωθεί ένα μέλος μας, αλλά πιστεύουμε ότι τα λεφτά αυτά θα πάνε χαμένα.

Αν τα 62 εκατ. ενίσχυαν τον κλάδο, θα είχαμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κούρταλης.

Απαντώντας, η κ. Κατσέλη επισήμανε ότι «το πρόγραμμα των 61 εκατ. δεν αφορά σε χρήματα. Τα 31 εκατ. από αυτά αφορούν σε υπογραφές της προηγούμενης κυβέρνησης, όπου οι τράπεζες είχαν δώσει τα λεφτά χωρίς να έχουν ακολουθηθεί οι απαραίτητες διατυπώσεις και έτσι οι διαδικασίες δεν ήταν σύννομες.

Σύμφωνα επίσης με την υπουργό, η ΕΝΚΛΩ ξεκινά πρόγραμμα αναδιάρθρωσης, με νέα διοίκηση. Θα λειτουργήσουν μόνο οι μονάδες στη Ροδόπη, στη Μαρώνεια και ένα τμήμα της Νάουσας. Στις εγκαταστάσεις των Οινοφύτων σχεδιάζεται διαχείριση αποβλήτων και στη Νάουσα χώροι για εμπορικές και τουριστικές υποδομές.

Για να καταλήξει η κ. Κατσέλη: «Διατηρούμε ένα πολύ μικρό μέρος της εταιρίας και δίνουμε τη δυνατότητα στη νέα διοίκηση να δράσει κάτω από αυστηρούς όρους και σε ασφυκτικό χρονικό διάστημα.

Ανάλογα εγχειρήματα θα ακολουθήσουμε και σε άλλες περιπτώσεις, ανεξαρτήτως κλάδου»…

Ο εκπρόσωπος όμως των κλωστοϋφαντουργών δεν φάνηκε να πείθεται και επανήλθε εφιστώντας την προσοχή στην κ. υπουργό, προκειμένου να μην επαναληφθεί το φαινόμενο των κρατικών προβληματικών της δεκαετίας του 1980.

Και επιπλέον, εξέφρασε την απορία του αν όλη αυτή η διαδικασία θα τύχει της έγκρισης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Είμαστε σε στενή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση», απάντησε η κ. Κατσέλη.

Υ.Γ.: Εσείς ποιος πιστεύετε ότι έχει δίκιο; Μάγοι είσαστε;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v