Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 28 2010

ΕΤΕ: Η «κολοκυθιά» με τις τιμές-στόχους

ΕΤΕ: Η «κολοκυθιά» με τις τιμές-στόχους
Διαβάσαμε τις εκθέσεις μετά τα αποτελέσματα και με έκπληξη ανακαλύψαμε ότι αναλυτής μεγάλης αμερικανικής τράπεζας επισήμανε πως τα αποτελέσματα ήταν σύμφωνα με τις προβλέψεις του!

Η εκτίμησή του για τα αποτελέσματα προ φόρων ήταν 36 εκατ. ευρώ όταν η ΕΤΕ τελικά ανακοίνωσε 151 εκατ. ευρώ. Αστοχία μόλις κατά 322%.

Και δεν είναι η πρώτη φορά που γινόμαστε θεατές του "παιχνιδιού της κολοκυθιάς". Τόσο από τον συγκεκριμένο αναλυτή όσο και από άλλους.

Πριν από δύο χρόνια, για παράδειγμα, ο συγκεκριμένος αναλυτής πρότεινε "αγορά" για τη μετοχή της ΕΤΕ, με σύσταση overweight και τιμή-στόχο τα 45 ευρώ, όταν στο ταμπλό "άξιζε" 29,60 ευρώ.

Ήτοι upside potential πάνω από 50%!

Τον Νοέμβριο του ίδιου έτους (σ.σ. 2008), η τιμή στόχος αναπροσαρμόστηκε από τον ίδιο κατά 50% στα 22 ευρώ, ενώ στο ταμπλό η προσαρμογή ήταν ακόμα πιο βίαιη στα 12,81 ευρώ (-57%).

Παρά τις απίστευτες ζημίες στους πελάτες του, η σύσταση "overweight" παραμένει ακλόνητη!

Όλο το 2009, ο αναλυτής της ΕΤΕ δεν μπήκε στον κόπο να αλλάξει ούτε την τιμή ούτε τη σύσταση.

Μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, η τιμή-στόχος ξαναπήγε, ως διά μαγείας, στα 36 ευρώ από τα 22 ευρώ, +63% δηλαδή, ενώ στο ταμπλό η τιμή είχε από πριν εκτοξευτεί στα 23,6 ευρώ, rebound 85% από τα 12,81 ευρώ.

Η σύσταση παραμένει "overweight"!

Αρχές της φετινής χρονιάς, ο αναλυτής περικόπτει και πάλι την τιμή-στόχο στα 25 ευρώ, ενώ στο ταμπλό κινείται πέριξ των 13,5 ευρώ, αλλά η σύσταση σύσταση: "οverweight"!

Προφανώς, αφού οι πελάτες έχασαν ό,τι είχαν και δεν είχαν, ο αναλυτής αποφασίζει τη μεγάλη έξοδο από την ΕΤΕ στις 25 Μαΐου!

Νέα τιμή-στόχος στα 9,8 ευρώ, μείωση 60% (τιμή στο ταμπλό στα 10 ευρώ) και σύσταση "underweight"!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v