Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 2 2010

Η Μαΐλλης και οι επερχόμενες ανατροπές

Η Μαΐλλης και οι επερχόμενες ανατροπές
Λαβράκια κρύβουν τα θέματα της τακτικής γενικής συνέλευσης της Μ. Ι. Μαΐλλης η οποία ορίστηκε για τις 28 Ιουνίου.

Μέχρι τότε εκτιμάται από κύκλους της εισηγμένης και των πιστωτριών τραπεζών ότι θα έχει ολοκληρωθεί και η συμφωνία αναδιάρθρωσης χρέους με κεφαλαιοποίηση δανείων ύψους 70 εκατ. ευρώ, μετατρέψιμο ομολογιακό 70 εκατ. ευρώ και κοινοπρακτικό δάνειο 110 εκατ. ευρώ.

Οι πιστωτές της Μαΐλλης -πλην κάποιων ξένων τραπεζών που αρνήθηκαν να συμπράξουν- θα αποκτήσουν τον έλεγχο της εταιρίας.

Για τον λόγο αυτόν προφανώς και στα θέματα της τακτικής γενικής συνέλευσης περιλαμβάνεται και μερική αλλαγή της επωνυμίας της εταιρίας, με σχετική τροποποίηση του άρθρου 1 του καταστατικού της.

Στοίχημα δεν βάζουμε, αλλά θεωρούμε πιθανό η Μ. Ι. Μαΐλλης να μετονομαστεί σε σκέτο Μαΐλλης.

Οι αλλαγές δεν σταματούν, όμως, στο κλάδεμα της προσωποπαγούς επωνυμίας.

Ταυτόχρονα, θα διευρυνθεί ο σκοπός της εταιρίας, ενώ τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου προτείνεται να αυξηθούν από 7 σε 9.

Το δε κερασάκι των αλλαγών είναι το εξής:

Προτείνεται να τροποποιηθεί το άρθρο 9 του καταστατικού περί Δ.Σ. ώστε να προστεθεί διάταξη που να επιτρέπει τον διορισμό δύο μελών του Δ.Σ. από τους μετόχους Μιχάλη Μαΐλλη και Horqueta, εταιρία συμφερόντων του κ. Μιχ. Μαΐλλη.

Να σημαίνει αυτό ότι από τα 9 μέλη του Δ.Σ. ο κ. Μιχ. Μαΐλλης θα ελέγχει μόλις 2 και οι νέοι μέτοχοι και πιστωτές του ομίλου τα επτά;

Και αν ισχύει η παραπάνω αναλογία, είναι ενδεικτική της νέας μετοχικής ισορροπίας που θα προκύψει από την κεφαλαιοποίηση δανείων ύψους 70 εκατ. ευρώ;

Έχουμε ήδη γράψει ότι το ποσοστό των πιστωτών στη Μαΐλλης θα ανέλθει πέριξ του 70% (σίγουρα πάνω από 68%). Σε αυτήν την περίπτωση το ποσοστό του κ. Μιχάλη Μαΐλλη θα διαμορφωθεί κοντά στο 22% και η αναλογία 2 στα 9 μέλη του Δ.Σ. αποτυπώνει ανάγλυφα τη νέα μετοχική ισορροπία.

Υ.Γ. Η Μαΐλλης επιβαρύνθηκε για άλλο ένα τρίμηνο με υψηλά χρηματοοικονομικά κόστη (7 εκατ. ευρώ), τα οποία με δεδομένο ότι δεν πληρώνει τόκους οφείλονται κυρίως στα έξοδα συμβούλων αναδιάρθρωσης. Χρυσάφι της έχουν κοστίσει οι consultants. Είτε εκ μεταγραφής, είτε κατ' ανάθεση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v