Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 22 2010

Η ανατίμηση του γουάν και η Folli Follie

Η ανατίμηση του γουάν και η Folli Follie
Η θεωρία πως το πέταγμα μιας πεταλούδας στην Κίνα μπορεί να γίνει αισθητό πολλαπλασίως στην άλλη άκρη της Γης φαίνεται πως επιβεβαιώνεται, μετά τη θετική αντίδραση των χρηματιστηρίων στην είδηση πως η Κίνα προτίθεται να ανατιμήσει το γουάν.

Εύνοια από αυτήν την κίνηση είχε και η εγχωρίως εισηγμένη αλλά σημαντικά εξαρτώμενη από τις διεθνείς πωλήσεις της Folli Follie. H μετοχή της εταιρίας έκλεισε χθες με άνοδο της τάξης του 14,14%, καθώς η επικείμενη ανατίμηση θα δώσει ώθηση στις ούτως ή άλλως αναπτυσσόμενες πωλήσεις της στην Ασία.

Μόνο στο α΄ τρίμηνο του 2010, οι πωλήσεις του ομίλου στην Ασία (δηλαδή στην Κίνα και στις γειτονικές αγορές που τα νομίσματά τους συνδέονται με το γουάν) αποτελούσαν το 59% του συνολικού τζίρου της Folli Follie, ενώ σε αυτό το διάστημα άγγιξαν τα 61 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 20%.

Παρά την εκτιμώμενη ενίσχυση των ρυθμών της Folli στην Ασία από την ανατίμηση, υπάρχει και η αρνητική όψη, καθώς η παραγωγή του ομίλου στο Χονγκ Κονγκ αναμένεται να επιβαρυνθεί.
 
Μένει, ωστόσο, να δούμε τι θα προκύψει στο τέλος της γραμμής για την εισηγμένη από τη νομισματική ισοτιμία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v