Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 29 2002

Εν αρχή το ... Evian.

Πιστεύω ότι έχετε ήδη πληροφορηθεί την συμφωνία μεταξύ της Coca-Cola Co. (η μητρική της Ατλάντα) με τον όμιλο της Danone (στρατηγικός συνεργάτης του ελληνικού ομίλου της Δέλτα) για την προβολή - προώθηση και διανομή του γνωστού γαλλικού μεταλλικού νερού Evian μέσα από τα δίκτυα της πρώτης στην απέραντη αλλά τόσο ”κλειστή” για τις ευρωπαϊκές φίρμες αγορά της Βορείου Αμερικής.

Δίχως η συμφωνία αυτή να είναι μοναδική σε σχέση με τις συμφωνίες που κλείνει η μεγάλη ”μαμά” των ανά τον κόσμο εμφιαλωτών του ”all times classic” αναψυκτικού με παραγωγικούς ομίλους στο χώρο των ειδών διατροφής, εν τούτοις η σημασία της υπερβαίνει τα σημερινά όρια των αγορών και προμηνύει ένα καταλυτικό ”come back to the future”.

Κι αυτό γιατί δεν θα αργήσει ο καιρός όπου η μεγάλη ”μαμά” της Ατλάντα θα προσπαθήσει να ”πείσει” (κι έχει τον τρόπο της) τους κατά τόπους εμφιαλωτές της (η εισηγμένη εταιρία Coca-Cola 3E είναι ένας από εκείνους) να ”εισάγουν” στο ισχυρό δίκτυο διανομής (με την τεράστια ισχύ σε επιρροή) προϊόντα των κάθε είδους συνεργασιών της.

Για παράδειγμα, αν περπατήσει η συμφωνία για το Evian και επιβεβαιωθούν εν τοις πράγμασι οι αρχικές αισιόδοξες εκτιμήσεις για τα μελλοντικά μερίδια της αγοράς, το επόμενό τους βήμα θα είναι οι δύο κολοσσοί να ανοίξουν πολλαπλά κεφάλαια συνεργασίας στη Γηραιά Ηπειρο.

Η προοπτική αυτή ας μην περάσει σήμερα απαρατήρητη από τους νοήμονες της εγχώριας αγοράς...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v