Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 29 2002

Ιστορίες ”ευτυχισμένων” ανδρών σε μία εξαγορά

Η κοινοπραξία στην οποία συμμετέχει και η Τράπεζα Πειραιώς ήταν ο μοναδικός ενδιαφερόμενος για την εξαγορά της μεσαίου μεγέθους τουρκικής τράπεζας Toprakbank που βρίσκεται από τον περασμένο Νοέμβριο κάτω από τον έλεγχο των εποπτικών αρχών της γείτονος χώρας.

Οπως ήδη γνωρίζετε επικεφαλής της κοινοπραξίας είναι μία από τις μεγαλύτερες χρηματιστηριακές εταιρίες της Κωνσταντινούπολης (Global Securities - η επωνυμία της). Ο επικεφαλής της τελευταίας - ο Μεχμέτ Κούτμαν - διατηρεί πολύ στενές (στενότερες δεν γίνεται ...) προσωπικές σχέσεις με τον Μάρκ Μόμπιους, το αφεντικό της Templeton Strategic Emerging Markets Fund, που πέραν όλων των άλλων συμμετέχει και ως μέτοχος μειοψηφίας στην τουρκική χρηματιστηριακή εταιρία.

Μάλιστα, άριστα πληροφορημένες πηγές υποστηρίζουν ότι οι προσωπικές σχέσεις των δύο ανδρών λόγω της ιδιαίτερης διάκρισής τους υπερτερούν των όποιων μετοχικών και άλλων επιχειρηματικών ενδιαφερόντων και συμφερόντων και αποτελούν την ”εδραιωμένη” βάση επί της οποίας στηρίζεται η αλματώδης άνοδος των δραστηριοτήτων της Global.

Βεβαίως, όλα αυτά ούτε ενδιαφέρουν αλλά ούτε και αγγίζουν την πλευρά της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία απλώς και μόνον αξιοποιεί στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της μία πολύ καλή επιχειρηματική ευκαιρία για το προσεχές μέλλον.

Υ.Γ: Ισως δεν γνωρίζετε ότι η επικεφαλής της ”Σίγμα”, η κυρία Βασιλική Κάμπελ τον περασμένο Μάρτιο εκλέχθηκε μέλος του νέου διοικητικού συμβουλίου της Global Securities μετά από πρόταση των εκπροσώπων της Templeton που συμμετέχει ως μέτοχος μειοψηφίας στην τουρκική χρηματιστηριακή εταιρία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v