Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 2 2010

Στο χρέος (τελικώς) τα ελλείμματα ΔΕΚΟ

Στο χρέος (τελικώς) τα ελλείμματα ΔΕΚΟ
Χθες, στη συνέντευξή του στο πρωινό του Μega, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι οι εγγυήσεις που έχει δώσει το ελληνικό δημόσιο για την κάλυψη των ελλειμμάτων των ΔΕΚΟ θα πρέπει να προσμετρηθούν στα στοιχεία για το χρέος, έπειτα από σχετική εντολή της τρόικας.

Μάλιστα, ο υπουργός υπογράμμισε ότι το δημόσιο χρέος θα ανέλθει κοντά στο 148%, αφού προστεθούν αυτές οι 4 - 5 μονάδες του ΑΕΠ που αντιστοιχούν περίπου -καθώς δεν υπάρχει ακόμη σαφής εικόνα- στις εγγυήσεις του Δημοσίου προς τις ελλειμματικές ΔΕΚΟ. 

Το θέμα αυτό πήρε ευρεία διάσταση χθες, αλλά οι τακτικοί αναγνώστες του euro2day το γνώριζαν από τις 28 Ιουνίου και από το δημοσίευμα "Τρόικα: Έρχεται ραβασάκι για τα στοιχεία", όπου η καλή συνάδελφος Αγγελική Παπαμιλτιάδου τόνιζε τα "γκρίζα" σημεία στα δημόσια οικονομικά, για τα οποία ζητούσε διευκρινίσεις η τρόικα, μεταξύ των οποίων και τα ελλείμματα των ΔΕΚΟ. Για να ακολουθήσει αντίστοιχη αναθεώρηση σε έλλειμμα και χρέος.   

Υ.Γ.: Ο υπουργός υπογράμμισε ότι "με αυτά τελειώσαμε" και πως όλοι οι σκελετοί που ήταν στο ντουλάπι έχουν βγει. Ίδωμεν...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v