Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 21 2010

Το νέο ραντεβού Παπακωνσταντίνου - Πανταλάκη

Το νέο ραντεβού Παπακωνσταντίνου - Πανταλάκη
Την πόρτα του υπουργείου Οικονομικών αναμένεται, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, να διαβεί σήμερα ο διοικητής της ΑΤΕbank, Θεόδωρος Πανταλάκης, προκειμένου να συναντηθεί με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Βασικό θέμα της συζήτησης θα αποτελέσει, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, η πρόταση του κ. Πανταλάκη για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΑΤΕ.

Και ακούμε ότι η πρόταση προβλέπει τα εξής:

H ΑΤΕ θα προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου ύψους 1,05 δισ. ευρώ. Εξ αυτών τα περίπου 660 εκατ. ευρώ θα καλυφθούν με τη μετατροπή των προνομιούχων μετοχών ιδιοκτησίας Δημοσίου σε κοινές και τα υπόλοιπα από τους λοιπούς μετόχους.

Το ραντεβού των δύο ανδρών είναι ιδιαίτερα κρίσιμο.

Πρώτον, γιατί είναι το δεύτερο που διενεργείται μέσα σε λίγες ημέρες και δεύτερον, γιατί ενδεχομένως οι αποφάσεις που θα ληφθούν να αλλάξουν τα δεδομένα.

Οι δύο άντρες συναντήθηκαν αμέσως μετά την πρόταση Σάλλα και ο διοικητής της ΑΤΕ είχε αντιπροτείνει στον υπουργό τη συγχώνευση της ΑΤΕ με το Τ.Τ., το Παρακαταθηκών και την Αττικής.

Η νέα πρόταση για αύξηση κεφαλαίου δεν συνεπάγεται ότι η ΑΤΕ θα παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο.

Το πρόβλημα της κυβέρνησης είναι ότι δεν θέλει να βάλει «φρέσκο» χρήμα στην ΑΤΕ.
 
Η μετατροπή των κοινών και η αύξηση κατά περίπου 390 εκατ. ευρώ ενισχύουν την κεφαλαιακή θέση της ΑΤΕ και αποκλείουν το ενδεχόμενο να βρεθεί το Δημόσιο με πάνω από το 95% του μετοχικού της κεφαλαίου.

Είτε αποφασιστεί είτε όχι να πουληθεί η ΑΤΕ, η κεφαλαιακή της ενίσχυση και η μετατροπή των προνομιούχων πρέπει να διενεργηθούν…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v