Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 30 2010

Σφηνάκια για ΜΗΧΚ, Κύπρου, 3Ε, EFG-TT και...Ρουβά

Σφηνάκια για ΜΗΧΚ, Κύπρου, 3Ε, EFG-TT και...Ρουβά
ΜΗΧΑΝΙΚΗ: Ρίχνει τις τιμές για να μαζέψει έσοδα, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα ταμειακά της προβλήματα η Μηχανική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισηγμένη κατασκευαστική, η οποία βρίσκεται σε συζητήσεις με τις πιστώτριες τράπεζές της για αναχρηματοδότηση δανείων και χορήγηση κεφαλαίου κίνησης, πουλά πολυτελείς κατοικίες με τιμές κάτω της αντικειμενικής αξίας.

Ο λόγος για το συγκρότημα κατοικιών Δρυάδες στην Εκάλη. Η Μηχανική έχει κατασκευάσει 55 διώροφες πολυτελείς κατοικίες (μεζονέτες), εκ των οποίων οι 30 είναι δικές της.

Στην αγορά ακούγεται ότι η εισηγμένη πουλάει τις μεζονέτες 2.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, τιμή χαμηλότερη από την αντικειμενική αξία.

Η πίεση στις τιμές ξεκινά από τα «φουσκωμένα» βόρεια προάστια.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ: Περί τα μέσα Σεπτεμβρίου υπολογίζουν στην Τράπεζα Κύπρου ότι θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση των δικαιωμάτων της αύξησης κεφαλαίου (2 νέες για κάθε 7 παλαιές με τιμή διάθεσης τα 2 ευρώ).

Μέχρι τότε υπάρχει αρκετός χρόνος προετοιμασίας. Αφενός για να μειώσουν τη θέση τους ή να αποεπενδυθούν όσοι δεν θέλουν να συμμετάσχουν και αφετέρου για να βρεθεί ποιοι θα καλύψουν τυχόν αδιάθετα.

Η αύξηση δεν έχει κάλυψη τυχόν αδιαθέτων (hard underwriting) και υπάρχουν αμερικανικά κυρίως και δευτερευόντως ευρωπαϊκά χαρτοφυλάκια που δεν δείχνουν πρόθυμα, αυτήν τη στιγμή, να συμμετάσχουν.

Το καλό είναι ότι στο μετοχικό κεφάλαιο της Κύπρου δεν υπάρχει πλέον χαρτοφυλάκιο με θέση μεγαλύτερη του 3% του μετοχικού της κεφαλαίου.

COCA COLA 3Ε: Περί τα 52,3 εκατ. ευρώ ξόδεψε ως τις 2 Ιουλίου η Coca Cola για να αγοράσει 3.081.812 ίδιες μετοχές, στο πλαίσιο του προγράμματος επαναγοράς που αποφάσισε η πρόσφατη τακτική γενική συνέλευση.

Έτσι οι μετοχές σε κυκλοφορία περιορίστηκαν στις 362.782.280.

Από τις 2 ως τις 28 Ιουλίου δεν υπήρξε άλλη αγορά ιδίων μετοχών.

EFG - T.T.: Άκρως γαργαλιστική για ορισμένους κύκλους της αγοράς η χθεσινή συνάντηση του κ. Νανόπουλου της Eurobank με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.

Τροφή για σκέψη και σενάρια το γεγονός ότι η EFG Eurobank διαθέτει ήδη ποσοστό 6,075% στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, το οποίο διεκδικείται από την Πειραιώς και για πολλούς λόγους θεωρείται φιλέτο.


Ρουβάς - Sprider: Τη δόξα της Κριστίνα Αγκιλέρα και της Τζένιφερ Λόπεζ εζήλωσε ο εγχώριος σταρ Σάκης Ρουβάς και παραχώρησε το προσοδοφόρο όνομά του στην εταιρία Sprider για την κυκλοφορία μιας σειράς ρούχων με την υπογραφή του.

Η αλήθεια είναι πως η είδηση θεωρήθηκε έκπληξη, μιας και η Sprider δεν ταιριάζει ακριβώς στο προφίλ του σταρ. Ο οικονομικός του σύμβουλος (μέτοχος και διοικητικός παράγοντας σε άλλη εισηγμένη εταιρία του λιανεμπορίου) φαίνεται πως του συνέστησε την κίνηση αυτή, καθώς τα οικονομικά του αναμένεται να επιβαρυνθούν.

Όπως μαθαίνουμε, ο Σάκης έχει «κεσάτια» και σοβαρά μπλεξίματα με την εφορία, η οποία ανακάλυψε ότι δηλώνει πενιχρά ποσά εισοδήματος. Μάλιστα, οι φήμες λένε πως είχε συστήσει off shore εταιρία η οποία υποδεχόταν τα εισοδήματά του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v