Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 4 2010

ΙΑΣΩ: Το ράλι στο ταμπλό και… η αχλάδα!

ΙΑΣΩ: Το ράλι στο ταμπλό και… η αχλάδα!
Άνοδο 14% σημείωσε χθες η μετοχή του ΙΑΣΩ, ύστερα από μια μακρά περίοδο δυσπραγίας στο ταμπλό της Σοφοκλέους (π.χ. -60% την τελευταία διετία, λόγω δυσχερειών στον κλάδο της ιδιωτικής υγείας).

Το ράλι φαίνεται να συνδέεται με τη διεκδίκηση (μαζί με τη θυγατρική IASO General) του management του Ερρίκος Ντυνάν για δέκα χρόνια.

Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό, μάλλον θα πρέπει να κρατούν μικρό καλάθι.

Πρώτον, γιατί ο όμιλος ΙΑΣΩ δεν φαίνεται να είναι ο μόνος συμμετέχων στον σχετικό διαγωνισμό.

Θεωρείται πολύ πιθανόν ότι το «παρών» τελικά θα δώσουν τόσο η Euromedica του κ. Θωμά Λιακουνάκου όσο και το Ιατρικό Κέντρο με τους ξένους συνεταίρους του.

Κάποιοι μάλιστα σπεύδουν να ποντάρουν από τώρα για την επικράτηση του τελευταίου σχήματος… Εμείς να θυμίσουμε απλώς ότι το Ιατρικό Κέντρο είναι αυτό που έχει αναλάβει το management στη γυναικολογική κλινική ΓΑΙΑ του Ερυθρού Σταυρού.

Αντίθετα, ο όμιλος Υγεία δεν φαίνεται ότι θα συμμετάσχει, αμφισβητώντας την όλη διαδικασία.

Πέραν όμως του ότι θα υπάρξουν κάμποσοι διεκδικητές, παράγοντες της αγοράς επισημαίνουν ότι ο διαγωνισμός βρίθει ασαφειών. Για παράδειγμα, δεν ξεκαθαρίζει τι σημαίνει management, αν το υπάρχον προσωπικό θα χρησιμοποιηθεί, αν θα υπάρχει η δυνατότητα απολύσεων και άλλα πολλά.

Και επίσης υφίσταται και το θέμα της εύρεσης δανεισμού 50 εκατ. ευρώ για λογαριασμό του Ερρίκος Ντυνάν από τον νέο «manager», με εγγύηση περιουσιακών στοιχείων του Ερυθρού Σταυρού. Πόσο εφικτό είναι αυτό;

Άρα, λοιπόν, καλές οι συμμετοχές σε διαγωνισμούς, αλλά ενίοτε θα πρέπει να θυμόμαστε όλοι μας την παροιμία με την αχλάδα. Γιατί, ως γνωστόν, την ουρά την έχει πίσω...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v