Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 23 2010

Για το… φουκαριάρικο το ευρώ!

Για το… φουκαριάρικο το ευρώ!
Η επιτυχία του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος είναι τόσο σημαντική για τον νέο οικονομικό σύμβουλο του πρωθυπουργού, Τομάζο Σκιόπα, που εργάζεται… δωρεάν για να βοηθήσει την Ελλάδα να ξεπεράσει τον οικονομικό σκόπελο.

Όπως αποκάλυψε στο Bloomberg ο Ιταλός σύμβουλος, ο οποίος, σημειωτέον, είναι ένας από τους οραματιστές του ευρώ, δεν θα πληρωθεί για τις υπηρεσίες που θα προσφέρει στη χώρα.

«Είμαι ανεξάρτητος, δεν υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων και δεν θα πληρωθώ γι' αυτό που κάνω», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σχετική ερώτηση για την αμοιβή του κ. Σκιόπα είχε καταθέσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λαφαζάνης, ενώ δημοσιεύματα σε ελληνικά blogs έκαναν λόγο για αμοιβή 1.500 ευρώ την ημέρα ή 45.000 ευρώ τον μήνα.

Σημειώνεται ότι ο κ. Σκιόπα έχει διατελέσει μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, όπως επίσης και υπουργός Οικονομικών στην Ιταλία, όπου η σειρά νέων φόρων που εφάρμοσε τον κατέστησε persona non grata στα μάτια των Ιταλών.

Παράλληλα, ήταν παρών στη γέννηση του ευρώ, ως σύμβουλος του Ζακ Ντελόρ, βασικού συντελεστή των σχεδίων της ενιαίας αγοράς της Ε.Ε.

Τα… καλύτερα για τον κ. Σκιόπα είχαν να πουν διάφορα στελέχη της αγοράς, όπως ο Otmar Issing, πρώην κορυφαίος οικονομολόγος της Bundesbank, και ο Pascal Lamy, γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, ενώ ο Ηρακλής Πολεμαρχάκης, οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, τονίζει ότι ο Ιταλός θα βοηθήσει στην ενημέρωση των Ευρωπαίων εταίρων για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v