Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 25 2010

Η Μηχανική, οι τράπεζες και το μέρισμα...

Η Μηχανική, οι τράπεζες και το μέρισμα...
Με χθεσινή της ανακοίνωση η διοίκηση της Μηχανικής αναφέρει ότι οι αρχικές συζητήσεις με τις πιστώτριες τράπεζές της για αναχρηματοδότηση δανείων της και παροχή πρόσθετης χρηματοδότησης «τείνουν προς την ολοκλήρωσή τους».

Με την ίδια ανακοίνωση επιβεβαιώνεται η αδυναμία άμεσης εξόφλησης του μερίσματος χρήσης 2009 και η διοίκηση της εισηγμένης γνωστοποιεί ότι προσπαθεί να αντλήσει το απαραίτητο ποσό μέσω εναλλακτικών πηγών ώστε να καταστεί εφικτή η πληρωμή του μερίσματος ως τις 6 Σεπτεμβρίου.

Η αδυναμία πληρωμής του μερίσματος απεικονίζει ανάγλυφα τα προβλήματα άμεσης ρευστότητας που αντιμετωπίζει ο όμιλος. Προβλήματα που οδήγησαν σε πωλήσεις μεζονετών σε τιμές χαμηλότερες της αντικειμενικής αξίας, όπως έχει γράψει ήδη η στήλη.

Όσο για το πόσο κοντά είναι η αναχρηματοδότηση, πιστώτριες τράπεζες που ερωτήθηκαν σχετικώς δήλωσαν ότι δεν υπάρχει κάτι νέο.

Οι πιστώτριες τράπεζες έχουν συμφωνήσει υπό τον συντονισμό της EFG Eurobank να διαπραγματευτούν όλες μαζί την αναχρηματοδότηση με καλύτερες εξασφαλίσεις.

Υ.Γ. Αντίστοιχη συμφωνία δεν έχει επέλθει για τα προσωπικά δάνεια των βασικών μετόχων.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v