Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 6 2010

Eurobank-Alpha: Οι φήμες και η … φωτιά

Eurobank-Alpha: Οι φήμες και η … φωτιά
Επιμένουν οι φήμες για επικείμενο «γάμο» Alpha - Eurobank και, εάν πιστέψουμε τα όσα φημολογούνται, οι διοικήσεις των δύο τραπεζών τα έχουν βρει σχεδόν σε όλα και είναι περίπου έτοιμες να «ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας»...!

Οι φήμες αναζωπυρώθηκαν μετά την επιβεβαίωση της αποχώρησης του ιστορικού στελέχους της τράπεζας, Μαρίνου Γιαννόπουλου, και ανατροφοδοτούνταν όλη την προηγούμενη εβδομάδα στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, με τις δύο μετοχές να υπεραποδίδουν του τραπεζικού και του Γενικού Δείκτη.

Άλλωστε, ένα deal μεταξύ των δύο μεγαλύτερων ιδιωτικών τραπεζών στην Ελλάδα και επιχειρηματική λογική έχει και επιβάλλεται από την οικονομική συγκυρία. Δεν λύνει ωστόσο το πρόβλημα της ρευστότητας (που ισχύει γενικώς για τις ελληνικές τράπεζες λόγω αδυναμίας δανεισμού απο τις ξένες) και της επάρκειας κεφαλαίων προκειμένου να επιστραφούν τα χρήματα που έχει δώσει στις δύο τράπεζες το Δημόσιο.

Πάντως, εντύπωση προκαλεί η καθολικότητα των Μέσων τα οποία ασχολούνται με το εν λόγω σενάριο, σημαντική ένδειξη πως δεν αποτελεί «επιφοίτηση» του τραπεζικού ρεπορτάζ.

Κορυφαία στελέχη των δύο τραπεζών όμως δεν επιβεβαιώνουν, τουναντίον διαψεύδουν -ανωνύμως- τις επαφές. Αλλά το «όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά» ταιριάζει γάντι στην περίπτωση.

Ακόμη κι αν «όλοι μιλάνε με όλους», όπως λένε κάποια εξ αυτών των στελεχών, υποβαθμίζοντας έτσι τη σημασία των εκατέρωθεν επαφών (όλοι μιλάνε με όλους εδώ και... πολύ καιρό στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα), ουδείς αμφιβάλλει ότι πλησιάζει η ώρα να γίνουν πράξη όσα κάποτε λέγονταν περισσότερο... «θεωρητικά».

Και τα «ζευγάρια» δεν είναι και τόσο πολλά. Αν γίνει π.χ. το Alpha - Eurobank, πόσοι συνδυασμοί από «νύφες» και «γαμπρούς» μένουν;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v