Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 3 2010

Shelman: Κάπως καλύτερη η δεύτερη ματιά...

Shelman: Κάπως καλύτερη η δεύτερη ματιά...
Έντονο προβληματισμό προκαλεί μια πρώτη ματιά στις λογιστικές καταστάσεις της πολύπαθης Shelman, καθώς οι προ φόρων ζημίες φαίνεται να εκτινάσσονται από το... τεράστιο περυσινό νούμερο των 11,7 εκατ. στο κατά πολύ μεγαλύτερο των 17,36 εκατ. ευρώ!

Και αυτό σε μια εισηγμένη που σε ενοποιημένη βάση στο εξάμηνο σημείωσε πωλήσεις 43,5 εκατ. ευρώ...

Μια περισσότερο προσεκτική ανάγνωση των αποτελεσμάτων βελτιώνει αρκετά την κατάσταση, ωστόσο δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τα σοβαρά προβλήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν.

Η βασική διαπίστωση είναι πως φέτος η εταιρία ενέγραψε εκτάκτως πρόβλεψη 10 εκατ. ευρώ, έναντι συνολικής απαίτησης 21 εκατ. ευρώ από τη ΔΑΡΜΑΚ. Όταν δηλαδή το νέο management διαπίστωσε ότι μία μόνο εταιρία -και συγκεκριμένα η ΔΑΡΜΑΚ- οφείλει 21 εκατ. ευρώ, από τη μία πλευρά σχημάτισε την προαναφερόμενη πρόβλεψη των 10 εκατ. ευρώ και από την άλλη συμφώνησε με τον πελάτη τη σταδιακή αποπληρωμή του υπολοίπου, ώστε να καταβληθούν 11 εκατ. μέσα στα επόμενα έτη.

Κατά τα λοιπά, το νέο management έριξε τις τιμές πώλησης (εξ ου και η άνοδος των πωλήσεων στο εξάμηνο) και αναζητά επιθετικά πελάτες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Κατά το πρώτο τρίμηνο, οι λειτουργικές ζημίες περιορίστηκαν και αναμένεται ότι η δρομολογούμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα περιορίσει το κόστος χρηματοδότησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v