Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 20 2010

Κατασκευαστικές: Και βουλιάζουν και αλλάζουν

Κατασκευαστικές: Και βουλιάζουν και αλλάζουν
Τέλος εποχής για τον κλάδο των κατασκευών, τουλάχιστον έτσι όπως είχε διαμορφωθεί την τελευταία εικοσαετία, φέρνει η παρατεταμένη κρίση την οποία διέρχεται ο τομέας των δημοσίων έργων.

Εκτός από τις μικρομεσαίες τεχνικές εταιρίες, που έχουν ήδη... νιώσει για τα καλά την έλλειψη νέων έργων και την αδυναμία του Δημοσίου να πληρώσει τις εργασίες τις οποίες έχουν εκτελέσει, τις επιπτώσεις της ύφεσης αρχίζουν να βιώνουν πλέον και οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις.

Η Αττικάτ είναι η πρώτη εταιρία της ανώτερης εργοληπτικής κατηγορίας (7η τάξη) που ζητά να ενταχθεί στις πρόνοιες του πτωχευτικού κώδικα (άρθρο 99), και όπως φαίνεται δεν θα είναι η μοναδική.

Τα λουκέτα που έχουν μπει προς το παρόν, όσα θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα αλλά και τα οικονομικά προβλήματα τα οποία οξύνονται μέρα με τη μέρα ακόμη και για τους μεγάλους ομίλους εκτιμάται ότι θα οδηγήσουν σε ριζικές ανακατατάξεις και αναδιανομή στον χώρο των κατασκευών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εργολάβοι εσχάτως εξετάζουν σενάρια συμμαχιών και συνενώσεων προκειμένου να θωρακιστούν καλύτερα απέναντι στην κρίση, εφαρμόζοντας στην πράξη το ρητό «η ισχύς εν τη ενώσει».

Έτσι, σε περίπτωση όπου αποφασίσουν να κάνουν πράξη τις σκέψεις τους, η εικόνα και η δομή που έχει ο κλάδος από τη δεκαετία του 1980 θα αλλάξουν σε σημαντικό βαθμό. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να αναδειχθούν νέες δυνάμεις, οι οποίες θα επιχειρήσουν να μεταβάλουν τις ισορροπίες μεταξύ των κατασκευαστών.

Καιρός ήταν...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v