Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 11 2010

Ο Γιούνκερ, ο Καραμανλής και τα… αυτονόητα

Ο Γιούνκερ, ο Καραμανλής και τα… αυτονόητα
Έκπληξη προκάλεσε στον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ η θύελλα αντιδράσεων στην Ελλάδα για τις δηλώσεις του. Και αυτό γιατί -όπως μας ενημέρωσε το περιβάλλον του- είπε τα αυτονόητα.

Aπό το 2004 μέχρι τώρα, με εξαίρεση μια μικρή παρένθεση έξι μηνών το 2007, η Ελλάδα βρίσκεται συνεχώς υπό επιτήρηση, λόγω υπερβολικού ελλείμματος και χρέους. Οι συζητήσεις για την Ελλάδα σε επίπεδο Ε.Ε. ήταν σε ημερήσια διάταξη και οι αστερίσκοι για τα στοιχεία μόνιμοι.

Αυτό που γινόταν- κατά τις ίδιες πηγές- ήταν ότι υπήρχε πολιτική ανοχή να μη φτάσουμε στο στάδιο των ποινών της επιτήρησης.

Όσο για το ποιον πρωθυπουργό εννοούσε ο πρόεδρος του Eurogroup ότι του είχε πει πως "κυβερνά μια διεφθαρμένη χώρα", σας λέμε χωρίς επιφύλαξη ότι ήταν ο Κ. Καραμανλής, καθώς η θητεία του κ. Γιούνκερ στο τιμόνι των (τότε) 13 χωρών-μελών της ευρωζώνης ξεκίνησε την 1η Ιανουαρίου 2005...

Πάντως, "κύκλοι" του πρώην πρωθυπουργού έσπευσαν να διαψεύσουν μια τέτοια αναφορά, ενώ πολλά κυβερνητικά στελέχη θύμισαν τις δηλώσεις του περί "5 - 6 νταβατζήδων" από τον Μπαϊρακτάρη.

Ο ίδιος ο Γ. Παπακωνσταντίνου, ερωτηθείς σχετικά, τόνισε πως ο κ. Γιούνκερ δεν αναφέρεται στον Γ. Παπανδρέου, αλλά σε προηγούμενο πρωθυπουργό. "Όλοι νομίζω μπορούμε να φανταστούμε σε ποιον αναφέρεται", συμπλήρωσε, μην αφήνοντας περιθώρια παρερμηνείας της δήλωσης...

ΥΓ: Νεότερες πληροφορίες που αποτυπώνονται σε μερίδα του Τύπου, οι οποίες ωστόσο δεν έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής, αναφέρουν διευκρινίσεις εκπροσώπων του Ζ.Κ. Γιούνκερ, ότι ο πρωθυπουργός που εννοούσε στις δηλώσεις του είναι ο Γ. Παπανδρέου.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v