Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 20 2010

Απ. Αλλαμανής: Ουκ αν λάβoις παρά του… έχοντος!

Απ. Αλλαμανής: Ουκ αν λάβoις παρά του… έχοντος!
«Το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται», λέει ο θυμόσοφος λαός μας, κι έχει πολλές φορές δίκιο.

Όπως στην περίπτωση του Απόστολου Αλλαμανή, του πανέξυπνου επιχειρηματία της προηγούμενης δεκαετίας που μεσουράνησε στον χρηματιστηριακό ορίζοντα εκείνης της εποχής κι εξαφανίστηκε από το προσκήνιο έκτοτε, αφήνοντας πίσω του μια μισοφαλιρισμένη ΑΤΕ και εκατοντάδες απλήρωτους λογαριασμούς και χιλιάδες επενδυτές με μετοχές της ΑΛΤΕ και ΑΛΦΑ ΑΛΦΑ Χόλντινγκς για... προσάναμμα!

Μεταξύ αυτών που είχαν πάρει, καλόπιστα, επιταγές του «πέτσινες», ύψους περίπου 130 χιλιάδων ευρώ, ήταν και ένα μελετητικό γραφείο των Αθηνών που είχε εκπονήσει μελέτες για τον κ. Αλλαμανή.

«Ουκ αν λάβoις παρά του μη έχοντος», λέει επίσης ο λαός μας και δεν υπήρχε τίποτα στο όνομα του (πανέξυπνου) κ. Αλλαμανή για να εξοφληθεί το ποσό των επιταγών. Μέχρι και η μονοκατοικία όπου έμενε ο πρ. άρχοντας του Χρηματιστηρίου στην Εκάλη σε offshore ανήκε.

Επιστρατεύτηκαν, όμως, όπως μάθαμε αρμοδίως, οι υπηρεσίες άκρως αποτελεσματικού δικηγόρου και μπήκε μπρος το σχέδιο. Με δικαστικές αποφάσεις για την προσωπική σύλληψη του κ. Αλλαμανή και για την εκποίηση της ακίνητης περιουσίας του, συνοδευόμενος από δικαστικό επιμελητή και τον απαραίτητο κλειδαρά, ο δικηγόρος πάρκαρε δύο φορτηγά έξω από τη βίλα της Εκάλης κι ετοιμάστηκε να μεταφέρει τηλεοράσεις, καναπέδες κ.λπ. αντικείμενα του σπιτιού στα φορτηγά.

Όπου αίφνης εμφανίζεται ο κ. Αλλαμανής και προκειμένου ν’ αποφύγει την εκτέλεση των δικαστικών εντολών ζήτησε δίωρη διορία για να βρει τα λεφτά. Όντως, σε λιγότερες από δύο ώρες ο μελετητής είχε στα χέρια του τις 130 χιλιάδες ευρώ και ο Αποστόλης τις «πέτσινες» επιταγές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v