Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 22 2010

ΑΜΚ σε ΑΤΕ, πωλητήριο σε Τ.Τ.

ΑΜΚ σε ΑΤΕ, πωλητήριο σε Τ.Τ.
Το σχέδιο που υπέβαλε η κυβέρνηση στην τρόικα για αύξηση ύψους 1 δισ. ευρώ στην ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ με καταβολή μετρητών τόσο από το Δημόσιο όσο και από τους υπόλοιπους μετόχους δείχνει ότι έχει λάβει τις αποφάσεις της.

Η ΑΤΕ δεν θα βγει προς πώληση άμεσα.

Θα ενισχυθεί κεφαλαιακά, εφόσον η τρόικα δώσει το πράσινο φως, και με το σχέδιο αναδιάρθρωσης που έχει εκπονήσει η διοίκησή της θα επιδιώξει να εξυγιανθεί.

Το γεγονός ότι η κυβέρνηση άρχισε να τακτοποιεί τις οφειλές του ευρύτερου δημόσιου τομέα προς την Αγροτική (π.χ. οφειλή ΕΛΓΑ ύψους 1 δισ. ευρώ) θα συμβάλει καθοριστικά στην εξυγίανση της τράπεζας.

Και θα συμβάλει ακόμη περισσότερο η διάθεση της τρόικας να διακόψει την πρακτική των ελληνικών κυβερνήσεων να χρησιμοποιούν την ΑΤΕ ως εργαλείο άσκησης παροχών στον αγροτικό τομέα.

Εφόσον, όμως, δεν μπαίνει πωλητήριο στην ΑΤΕ, μένει μόνο το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Γιατί, όπως έχουμε πει, συγχώνευση ΑΤΕ - Τ.Τ. δεν προκρίνει το υπουργείο Οικονομικών. Δεν είναι τυχαίο ότι η πρόταση δεν έχει επανέλθει τον τελευταίο μήνα από κυβερνητικά ή τραπεζικά στελέχη.

Όλη η φασαρία της μελέτης για τις συμμετοχές του Δημοσίου στον τραπεζικό τομέα και την αναδιάρθρωση θα γίνει επομένως γι' αυτό που η αγορά θεωρούσε εξαρχής δεδομένο.

Την πώληση του ποσοστού του Δημοσίου στο Τ.Τ.

Τυπικά, βέβαια, όλοι περιμένουν τις κυβερνητικές αποφάσεις, μετά τις εκλογές και με την κατάθεση του προϋπολογισμού, αλλά τα... κουκιά είναι μετρημένα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v