Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 21 2010

Έδραση: "Φουλ" αντεπίθεση

Έδραση: Φουλ αντεπίθεση
Αντεπίθεση τόσο σε επιχειρηματικό όσο και σε επικοινωνιακό επίπεδο, ώστε να ξεπεράσει τις οικονομικές δυσκολίες και συνάμα να αντιστρέψει την κακή εικόνα του τελευταίου χρόνου, ξεκίνησε η Έδραση - Χ. Ψαλλίδας.

Η συμφωνία με τις πιστώτριες τράπεζες και η εξασφάλιση σε πρώτη φάση ομολογιακού δανείου 7,1 εκατ. ευρώ (το προσεχές διάστημα θα ακολουθήσουν και άλλες «ενέσεις» ρευστότητας από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα), για να εξοφλήσει ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις προς το προσωπικό, το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, έδωσαν την ευκαιρία στην εισηγμένη να στείλει μηνύματα αισιοδοξίας για ανάκαμψη και επιστροφή στην ενεργό δράση.

Έτσι, έπειτα από έναν ολόκληρο χρόνο... σιωπής σε ό,τι αφορά την κατασκευαστική της δραστηριότητα, η Έδραση μέσω δύο ξεχωριστών ανακοινώσεων, λίγες ημέρες μετά τη συμφωνία με τις τράπεζες, γνωστοποίησε πως ανέλαβε δέκα εργολαβίες στην Ελλάδα και πέντε στη Ρουμανία, συνολικής αξίας 12,6 εκατ. ευρώ.

Τα στελέχη της αφήνουν πλέον να διαφανεί η αισιοδοξία τους για τη θετική έκβαση του αιτήματος ένταξης στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα (το σχετικό αίτημα εκδικάστηκε πριν από έναν μήνα και αναμένεται η έκδοση της απόφασης), εξέλιξη που θα δώσει στην Έδραση τη δυνατότητα να ανασυγκροτήσει τις δυνάμεις της χωρίς την ασφυκτική πίεση των πιστωτών της.

Πάντως, το επόμενο διάστημα οι επικεφαλής της θα πρέπει, εκτός από την αναζήτηση νέων έργων, να προωθήσουν σε συνεργασία με τα τραπεζικά ιδρύματα και την εκποίηση περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης (ακίνητα, εξοπλισμό, projects στην ενέργεια), με στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη μείωση των υποχρεώσεών της.

Αυτές στα τέλη του πρώτου φετινού εξαμήνου ανέρχονταν στο ποσό των 170 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 150 εκατ. ευρώ ήταν βραχυπρόθεσμες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v