Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 29 2010

Ideal: Καλό, αλλά θέλει και εξήγηση…

Ideal: Καλό, αλλά θέλει και εξήγηση…
Έκτακτη γενική συνέλευση συγκαλεί η διοίκηση της IDEAL προκειμένου να προχωρήσει σε επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους της.

Η κίνηση αυτή θα φάνταζε σαν «κρύο ανέκδοτο» πριν από λίγα χρόνια, όταν οι τράπεζες έμπαιναν στο μετοχικό κεφάλαιο της εισηγμένης, προσπαθώντας να σώσουν ό,τι ενδεχομένως μπορούσε να σωθεί.

Η κίνηση αυτή, επίσης, πολύ πιθανόν να σχετίζεται με την αδυναμία της εταιρίας να διανείμει μέρισμα λόγω του πολύ μεγάλου υπολοίπου συσσωρευμένων ζημιών.

Ωστόσο, προκαλεί εντύπωση γιατί μόλις προ εξαμήνου η διοίκηση της εισηγμένης έδειχνε -παρά τη σημαντική κερδοφορία- να προβληματίζεται στο μέτωπο της ρευστότητας.

Έλεγε συγκεκριμένα: «Σε περίπτωση κατά την οποία οι σημερινές πηγές χρηματοδότησης μειωθούν, είτε υπάρξει αύξηση των πωλήσεων η οποία θα απαιτεί μεγαλύτερο κεφάλαιο κίνησης ως άνω, θα χρειαστεί να γίνει πρόσθετη αύξηση κεφαλαίου για την κάλυψη των αναγκών της δραστηριότητας σε κεφάλαιο κίνησης».

Και βέβαια, μπορεί τα παραπάνω «αν» της διοίκησης να μην έλαβαν χώρα, αλλά από το σημείο αυτό μέχρι να φτάσουμε στην επιστροφή κεφαλαίου η απόσταση είναι σημαντική…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v