Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 3 2010

Οι Γλου, η Puma και οι τράπεζες

Οι Γλου, η Puma και οι τράπεζες
Μια επίσημη απάντηση για το τι γίνεται στην Puma Hellas αναμένει η αγορά μετά τις καταγγελίες της μητρικής Puma για εγκληματικές πράξεις και την πρόθεσή της να κινηθεί δικαστικά εναντίον των αδελφών Γλου.

Μια εβδομάδα μετά τις καταγγελίες της γερμανικής πολυεθνικής, απάντηση για το τι ακριβώς έχει συμβεί ώστε να διατυπωθούν ανοιχτά κατηγορίες για υπεξαίρεση δεν έχει δοθεί.

Τραπεζικοί κύκλοι αναφέρουν ότι οι αδελφοί Γλου, μέτοχοι με 30% της Puma Hellas και βασικοί μέτοχοι του ομώνυμου ομίλου χονδρικής και λιανικής ένδυσης, δηλώνουν ότι οι Γερμανοί επιδιώκουν να τους «φάνε» διά της δικαστικής οδού την εταιρία.

Την ίδια στιγμή, όμως, κυκλοφορεί ότι οι καταγγελίες της Puma εδράζονται στα ευρήματα του ελέγχου που διενήργησε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Deloitte, ενώ το πρόβλημα που υπάρχει αποδεικνύεται από την απόσυρση του πιστοποιητικού ελέγχου της χρήσης 2009.

Τα ερωτήματα για το τι γίνεται αυξάνονται από το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα η Puma Hellas απευθύνεται στις τράπεζες εξοφλώντας ή μειώνοντας δραστικά δάνεια.

Έχουν ήδη κινήσει οι Γερμανοί τις διαδικασίες του δικαιώματος απόκτησης του επιπλέον 30% της Puma Hellas που κατέχουν οι αδελφοί Γλου; Έχουν αναλάβει το management της Puma Hellas;

Θα μειώσει η Puma Hellas την εν Ελλάδι δραστηριότητά της;

Το αν υπήρξε υπεξαίρεση ή όχι και αν γενικώς υπήρξαν εγκληματικές πράξεις στη διαχείριση της Puma Hellas, όπως υποπτεύονται ή καταγγέλλουν ανοιχτά οι Γερμανοί, θα το μάθουμε από τη Δικαιοσύνη, αλλά ποιος ελέγχει την εταιρία και τι γίνεται ενδιαφέρει πολλούς άμεσα.
Κυρίως προμηθευτές και την αγορά ευρύτερα.

Υ.Γ. Ακούμε ότι χθες σφραγίστηκε κατάστημα λιανικής του ομίλου Γλου στη δυτική Ελλάδα λόγω οφειλών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v