Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 8 2010

Στη «φάκα» τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα…

Στη «φάκα» τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα…
Η κοινή λογική λέει ότι, ιδίως σε περιόδους κρίσης, οι νέες τεχνολογίες θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν προκειμένου να μειωθούν τα κόστη και να μαζευτούν τα φορολογικά έσοδα του Δημοσίου.

Γι' αυτό άλλωστε έχουμε και τις ηλεκτρονικές συνταγογραφήσεις των ταμείων, γι' αυτό και τις διασταυρώσεις του ΚΕΠΥΟ, γι' αυτό και τη φοροκάρτα που έρχεται από την 1η Ιανουαρίου, κ.λπ.

Μέσα λοιπόν σ’ αυτό το περιβάλλον, ιδιώτης επιχειρηματίας (Ι. Πετρίδης) προχώρησε σε πρόταση συγχρηματοδοτούμενης επένδυσης (ΣΔΙΤ) ύψους 70 εκατ. ευρώ, με στόχο τη δημιουργία ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου ανασφάλιστων αυτοκινήτων.

Και αυτό όταν τον τελευταίο καιρό έχουν πολλαπλασιαστεί, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που επιλέγουν να αφήνουν το αυτοκίνητό τους ανασφάλιστο, με ό,τι σημαίνει αυτό για τον κίνδυνο που αναλαμβάνουν οι ίδιοι, για τον απολεσθέντα τζίρο του ασφαλιστικού κλάδου αλλά και για τα έσοδα του Δημοσίου.

Σύμφωνα με τον επιχειρηματία, το ετήσιο οικονομικό όφελος από το συγκεκριμένο project υπολογίζεται στα 485,5 εκατ. ευρώ και θα μπορούσε να αποφέρει σε βάθος χρόνου κάμποσα δισ. ευρώ αυξημένα έσοδα για το ελληνικό δημόσιο.

Ειδικοί για να αξιολογήσουμε το θέμα δεν είμαστε, αλλά τέτοιες προτάσεις σε περιόδους κρίσης, αν μη τι άλλο, θα πρέπει να εξετάζονται με σοβαρότητα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v