Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 23 2010

Ψάρια: Το παιχνίδι τώρα αρχίζει!

Ψάρια: Το παιχνίδι τώρα αρχίζει!
Αυτά που το euro2day.gr έλεγε από τις αρχές του καλοκαιριού ανέφεραν και επισήμως τόσο το Linnaeus Fund όσο και η διοίκηση του Νηρέα.

Το Linnaeus έχει τα λεφτά σε μια περίοδο όπου οι ελληνικοί όμιλοι είναι «φορτωμένοι» με υποχρεώσεις και δηλώνει ότι είναι διατεθειμένο να βάλει και νέο «φρέσκο» χρήμα στο κοινό σχήμα των 3 έως 4 εταιριών που θα το αποτελούν (Δίας και ίσως Νηρέας, Σελόντα, Ανδρομέδα).

Οι τράπεζες και οι προμηθευτές έχουν κάθε λόγο να βλέπουν με ενδιαφέρον τις κινήσεις του Linnaeus, καθώς το χρήμα που θα ρίξει ο Γεωργιανός του fund θα έρθει ουσιαστικά στις δικές τους τσέπες, σε μια περίπτωση όπου και το τελευταίο ευρώ είναι χρησιμότατο...

Πέραν αυτού, όμως, κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι το εγχείρημα της πολλαπλής συγχώνευσης στερείται λογική και επιχειρήματα.

Άλλωστε, για ενδεχόμενα deals στον κλάδο έχουν κατά καιρούς μιλήσει όλοι με όλους, χωρίς φυσικά (στην Ελλάδα ζούμε...) να συμφωνήσει ποτέ κανένας με κανέναν.

Από την άλλη πλευρά, δεν στερείται λογική και η απάντηση του Νηρέα, που λέει πως αυτά τα πράγματα «δεν γίνονται στο πόδι», όπως επίσης ότι θα μπορούσε να υπάρξει και θέμα Επιτροπής Ανταγωνισμού. Έπειτα μάλιστα από πάρα πολύ καιρό, είδαμε και κάποιες αγορές μετοχών στο ταμπλό από την πλευρά των βασικών μετόχων.

Παράγοντες της αγοράς, πάντως, δεν μιλούν για «κόντρα», όσο και αν η διοίκηση του Νηρέα είναι αυτή που, περισσότερο από τις άλλες, βλέπει με επιφύλαξη τα σχέδια του Γεωργιανού και με ενόχληση την κίνησή του να μαζέψει κάτι λιγότερο από το 20% της εισηγμένης από το ταμπλό.

Όλα δείχνουν ότι θα ακολουθήσουν επαφές μεταξύ των δύο πλευρών, όπου:

- Ο Γεωργιανός θα πρέπει να «σεβαστεί» ότι η «ομάδα Μπελλέ» ελέγχει ποσοστό 30% - 35% της εταιρίας, οπότε, όσο αυτή παραμένει ενωμένη και αντίθετη με τη συγχώνευση, δουλειά δεν γίνεται...

- Η διοίκηση Μπελλέ θα πρέπει να «σεβαστεί» πως ο Γεωργιανός είναι πλέον ένας πολύ σημαντικός μέτοχος της εισηγμένης, καθώς και ότι το να προσφέρει κάποιος κεφάλαια στις μέρες μας μάλλον ως ευλογία παρά ως ενόχληση θα μπορούσε να το δει κανείς...

Στην κατάληξη των συζητήσεων θα παίξει σημαντικό ρόλο το πόσο διατεθειμένο είναι το Linnaeus να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη. Όχι λοιπόν, δεν πρόκειται για κόντρα, αλλά για μια διαπραγμάτευση που ουσιαστικά μόλις τώρα αρχίζει...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v