Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 22 2010

Το "όχι" Παπαδήμου και το... Χάρβαρντ

Το όχι Παπαδήμου και το... Χάρβαρντ
Σας το γράψαμε εδώ και πολλές μέρες σε αυτήν εδώ τη στήλη. Ο Λουκάς Παπαδήμος αρνείται ευγενικά να αναλάβει επίσημη οργανική θέση στην κυβέρνηση.

Την προηγούμενη εβδομάδα γράφτηκαν πολλά περί πιο ενεργού ρόλου του και περί πρώτης εμφάνισής του στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Εμείς να σας πούμε ότι ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ ήταν παρών σε όλες τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα από τη στιγμή όπου ανέλαβε σύμβουλος του πρωθυπουργού.

Συνόδευσε δε τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου στα road shows για την προώθηση της ελληνικής οικονομίας σε Λονδίνο, Παρίσι, Φρανκφούρτη και συμμετείχε σε όλες τις τετ-α-τετ συναντήσεις του υπουργού Οικονομικών με ομολόγους του καθώς και με αξιωματούχους της ΕΚΤ και της Ε.Ε.

Το καινούργιο είναι ότι, σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο πρωθυπουργός σκοπεύει να κάνει αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα τον Ιανουάριο, μετά την εκταμίευση της τρίτης δόσης. Και εκεί επιθυμεί να προσδώσει στον Λ. Παπαδήμο επίσημο ρόλο. Παρά τις πιέσεις ο κ. Παπαδήμος επιμένει να κοιτάζει προς Χάρβαρντ πλευρά και διατηρεί τη στάση του να φύγει από την Ελλάδα κατά τον Μάρτιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v