Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 2 2010

Η «εξυγίανση» της Γενικής και στο βάθος… ΤΤ

Η «εξυγίανση» της Γενικής και στο βάθος… ΤΤ
Η πρόσφατη απόφαση της SocGen να προχωρήσει σε δεύτερη αύξηση κεφαλαίου στη Γενική Τράπεζα, πριν καλά-καλά τελειώσει η πρώτη, δείχνει ότι οι Γάλλοι επιδιώκουν να κρατήσουν την τράπεζα στο ταμπλό.

Και αυτό γιατί μετά την ολοκλήρωση της πρόσφατης αύξησης των 340 εκατ. ευρώ κατέχουν πλέον το 88,4% του μετοχικού της κεφαλαίου.

Αν, επομένως, ήθελαν να βγάλουν τη Γενική από το Χ.Α. θα προχωρούσαν σε νέα αύξηση με έκδοση κοινών μετοχών υπέρ των παλαιών μετόχων και αξιοποιώντας τη δυσχερή συγκυρία θα αύξαναν περαιτέρω το ποσοστό τους.

Αντίθετα, προτείνουν την έκδοση προνομιούχων μετοχών ως 45 εκατ. ευρώ, την οποία θα καλύψουν μόνοι τους, με τιμή διάθεσης, μάλιστα, τα 9 ευρώ (!), όταν η ονομαστική τιμή της μετοχής θα μειωθεί στο 1 ευρώ.

Η SocGen θέλει, επομένως, τη Γενική στο ταμπλό. Όπως και η Credit Agricole την Εμπορική.

Και αυτό δείχνει ότι και η SocGen έχει σχέδια για εξαγορές ή συγχωνεύσεις στην Ελλάδα, εφόσον η χώρα συνεχίσει την πορεία δημοσιονομικής εξυγίανσης. Και η παραμονή της ΓτΕ στο ταμπλό αποτελεί «χαρτί» που δεν θέλουν να χάσουν.

Είτε για deal συγχώνευσης με ανταλλαγή μετοχών, είτε για εξαγορά τράπεζας που εν συνεχεία θα συγχωνευτεί με τη Γενική.

Ο διαγωνισμός για την πώληση του Τ.Τ., που ακούμε ότι θα βγει στο α΄ τρίμηνο του 2011, θα δείξει πώς κλιμακώνεται η στρατηγική της Societe. Γιατί μαθαίνουμε ότι αρχικό ενδιαφέρον για την απόκτηση του Ταμιευτηρίου υπάρχει από πλευράς γαλλικού ομίλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v