Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 17 2010

Αττική Οδός: Η χαρά δεν κρύβεται...

Αττική Οδός: Η χαρά δεν κρύβεται...
«Τρίβουν τα χέρια τους» οι μέτοχοι της Αττικής Οδού (Ελλάκτωρ, J&P Άβαξ) με την απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων να προωθήσει τη χρονική επέκταση της σύμβασης παραχώρησης του αυτοκινητόδρομου.

Ένα αίτημα που τα στελέχη των δύο κατασκευαστικών ομίλων επαναλάμβαναν με κάθε ευκαιρία τα τελευταία χρόνια (προσφέροντας παράλληλα ως «δώρο» την περαιτέρω – και άνευ δημόσιας δαπάνης – ανάπτυξη του οδικού δικτύου της Αττικής) και οι κυβερνώντες απέρριπταν για λόγους …διαφάνειας, γίνεται αποδεκτό και μάλιστα μετά βαϊων και κλάδων….

Η χρονική επέκταση της σύμβασης παραχώρησης της Αττικής Οδού αποτελεί πλέον στόχο της κυβέρνησης προκειμένου να βάλει «ζεστό» χρήμα στα κρατικά ταμεία, εξέλιξη που ασφαλώς κάνει τους διαχειριστές του αυτοκινητόδρομου να χαμογελούν πλατιά.

Τα έσοδα της Αττικής Οδού, αν και μειωμένα τον τελευταίο χρόνο λόγω της κρίσης, εξακολουθούν να είναι σημαντικά…

Υ.Γ.: Ο τρόπος που θα επιλεγεί για να γίνει η χρονική επέκταση της παραχώρησης (απευθείας διαπραγμάτευση με τους Ελλάκτωρ – J&P Άβαξ, ανοιχτός διαγωνισμός ή «πακέτο» με το έργο των επεκτάσεων) θα προσδιορίσει σε ένα βαθμό το αποτέλεσμα.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι μέτοχοι της Αττικής Οδού έχουν λόγο που δεν κρύβουν τη χαρά τους…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v