Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 22 2010

ΝΕΛ: Μεγαλώνουν οι ζημίες, αλλά και οι αμοιβές!

ΝΕΛ: Μεγαλώνουν οι ζημίες, αλλά και οι αμοιβές!
Στις 6 Σεπτεμβρίου είχαμε δύο επίσημες ανακοινώσεις της ΝΕΛ, για την αποχώρηση δύο διευθυντικών στελεχών της.

«Ο γενικός διευθυντής κ. Αθανάσιος Λιάγκος αποχώρησε από την εταιρία. Η διοίκηση τον ευχαριστεί για την πενταετή συνεισφορά του στο έργο της εταιρίας και του εύχεται καλή επιτυχία στις νέες του δραστηριότητες», έλεγε η πρώτη.

Ανάλογου περιεχομένου ήταν και η δεύτερη: «Η ΝΕΛ ανακοινώνει ότι αποχώρησε από τη θέση της υπεύθυνης marketing και δημοσίων σχέσεων η κ. Θεοδώρα Ρήγα. Η διοίκηση την ευχαριστεί για την προσφορά της και της εύχεται καλή επιτυχία στις νέες της επιλογές».

Και πού βρίσκεται το περίεργο; θα πείτε. Στο ότι για λιγότερο από εννέα μήνες που εργάστηκαν τα δύο αυτά στελέχη της ΝΕΛ μέσα στο 2010 εισέπραξαν πολύ μεγαλύτερες αμοιβές από την εισηγμένη σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Λιάγκος εισέπραξε 269.513,1 ευρώ σε οκτώ μήνες φέτος, έναντι μόλις 103,2 χιλ. για εννέα μήνες το 2009.

Και η κ. Ρήγα 237.028 ευρώ για οκτώ μήνες φέτος, έναντι 89.896,65 ευρώ το περυσινό εννεάμηνο.

Τι είδους «αποχωρήσεις» είναι αυτές, που συνδυάζονται με τόσο μεγάλες πρόσθετες αμοιβές;

Μια δεύτερη παρατήρηση από τη λίστα των αμοιβών των διευθυντικών στελεχών και των μελών του Δ.Σ. της ΝΕΛ είναι ότι τα καταβαλλόμενα ποσά δεν φαίνεται να έχουν επηρεαστεί καθόλου από την τρέχουσα οικονομική κρίση: Στις 766,7 χιλιάδες ανέρχονταν στο εννεάμηνο του 2009, στο 1,451 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν στο φετινό εννεάμηνο. Αυξήθηκαν δηλαδή κατά 90% περίπου, όταν σε πολύ πιο υγιείς επιχειρήσεις το «ψαλίδι» πάει κι έρχεται.

Ενδεικτικά αναφέρουμε την αμοιβή του εντεταλμένου συμβούλου κ. Ι. Αβραντίνη, η οποία ανήλθε στα 249.633.23 ευρώ το εννεάμηνο, ποσό που αντιστοιχεί σε 332 χιλ. ευρώ σε ετήσια βάση.

Και όλα αυτά σε μια προβληματική εταιρία, που έχει χρόνια και χρόνια να σημειώσει λειτουργικά κέρδη

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v