Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 21 2010

Επίλεκτος: Φωτοβολταϊκό... φως στο τούνελ

Επίλεκτος: Φωτοβολταϊκό... φως στο τούνελ
Με σημαντικές ζημίες έκλεισε το πρώτο τρίμηνο της νέας χρήσης που ξεκίνησε την 1η Ιουλίου του 2010 για την Επίλεκτος, η οποία εδώ και πολλά χρόνια -όπως και οι άλλες νηματουργίες- καταγράφει συνεχώς ζημιογόνα αποτελέσματα.

Και ενώ μέχρι πρότινος σχεδόν όλοι θεωρούσαν τα «λουκέτα» στις εταιρίες του κλωστοϋφαντουργικού κλάδου θέμα χρόνου (άντε μέχρι το 2012), το τελευταίο χρονικό διάστημα φαίνεται να δημιουργούνται κάποιες καλύτερες προσδοκίες.

Ήδη, φέτος η ζήτηση για ελληνικά νήματα από την Ευρώπη σημειώνει άνοδο και δεν είναι τυχαίο ότι η Επίλεκτος στο πρώτο τρίμηνο της οικονομικής χρήσης της είδε τον κύκλο εργασιών της να ανεβαίνει. Προς την ίδια κατεύθυνση αναμένεται να κινηθεί και το τρίμηνο Οκτωβρίου - Δεκεμβρίου.

Βέβαια, οι τιμές που προσφέρονται για τα νήματα δεν είναι (μέχρι στιγμής τουλάχιστον) ικανοποιητικές, ωστόσο κάποια ευχάριστα νέα για τον κλάδο έρχονται από το μέτωπο του κόστους. Συγκεκριμένα, εκτιμάται ότι οι πρόσφατες διατάξεις που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για το εργασιακό θα ευνοήσουν τις πολύπαθες επιχειρήσεις του κλάδου.
 
Και πέραν αυτών, ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υιοθετήσει ορισμένες από τις προτάσεις του κλάδου μέσα στο επόμενο εξάμηνο (με στόχο πάλι τη μείωση του κόστους).

Και εκτός από αυτά, η Επίλεκτος διαθέτει ως περιουσιακό στοιχείο και το υπό κατασκευή φωτοβολταϊκό πάρκο των 10 MW, το οποίο έπειτα από πολυετή καθυστέρηση μπαίνει σε τροχιά και θα ενισχύει με σημαντικά ποσά κάθε χρόνο την εισηγμένη.

Υ.Γ.: Την ακύρωση των ιδίων μετοχών της εταιρίας θα κληθεί να αποφασίσει η επικείμενη τακτική γενική συνέλευση των μετόχων. Άλλη μία περίπτωση όπου η επιλογή της αγοράς ιδίων μετοχών δεν πρόσφερε ουσιαστικά στην εξισορρόπηση του τίτλου, ενώ παράλληλα στέρησε ρευστότητα και ίδια κεφάλαια από την επιχείρηση η οποία υιοθέτησε το μέτρο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v