Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 28 2010

Η σκληρή πραγματικότητα και τα όνειρα της Τίνας

Η σκληρή πραγματικότητα και τα όνειρα της Τίνας
Όσοι απασχολούνται σήμερα στον κλάδο των κατασκευών, όπως και εκείνοι που εργάζονταν σε αυτόν μέχρι πρόσφατα, αλλά έχασαν τη δουλειά τους εξαιτίας της κρίσης, δεν πρέπει να ανησυχούν ιδιαίτερα για το μέλλον τους!

Και αυτό γιατί η υπουργός Περιβάλλοντος προέβλεψε πως την επόμενη τριετία -ξεκινώντας από τις αρχές του 2011- θα δημιουργηθούν περί τις 250.000 νέες θέσεις εργασίας σε δραστηριότητες άμεσα και έμμεσα σχετιζόμενες με την οικοδομή.

Σύμφωνα με την κ. Τίνα Μπιρμπίλη, τα προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων θα εξασφαλίσουν δουλειά σε συνολικά 1,35 εκατ. εργαζομένους, τη στιγμή όπου σήμερα ο στενός και ευρύτερος τομέας των κατασκευών δεν προσφέρει δουλειά σε περισσότερα από 1,1 εκατ. άτομα.

Πάντως, την αισιοδοξία της υπουργού δεν φαίνεται να συμμερίζονται οι παράγοντες των κατασκευών και της οικοδομής, αλλά ούτε και τα στατιστικά στοιχεία. Ειδικά τα τελευταία, τα οποία καταγράφουν τη σκληρή πραγματικότητα, είναι αποκαρδιωτικά.

Μόλις τον τελευταίο χρόνο ο αριθμός των απασχολουμένων στον στενό τομέα των κατασκευών μειώθηκε κατά 57,5 χιλιάδες άτομα, με αποτέλεσμα σήμερα να συνεχίζουν να εργάζονται στον κλάδο λιγότεροι από 320 χιλιάδες άνθρωποι.

Ασφαλώς, αν ληφθούν υπόψη και οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε συναφείς τομείς (δομικά υλικά, υπηρεσίες κ.ά.) και αυτήν τη στιγμή «στενάζουν» από την έλλειψη αντικειμένου εργασίας, τότε ο αριθμός των ανέργων ξεπερνά κατά πολύ τα επίπεδα που καταγράφει σήμερα η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Έκρηξη της ανεργίας προβλέπουν για το επόμενο διάστημα κατασκευαστές και μηχανικοί, αμφισβητώντας την αισιοδοξία της κ. Μπιρμπίλη. Λέτε αυτοί να ξέρουν καλύτερα από την υπουργό;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v