Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 27 2010

Altec: Η φτώχεια φέρνει… γκρίνια

Altec: Η φτώχεια φέρνει… γκρίνια
Φτωχά είναι μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα του restructuring του ομίλου Altec εξ ου και άρχισαν οι γκρίνιες μεταξύ των τραπεζών που ανέλαβαν το εγχείρημα, μετοχοποιώντας χρέη της επιχείρησης.

Ο όμιλος πέτυχε μεν στο 9μηνο να περιορίσει τις ζημίες μετά φόρων σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, αλλά η επίδοση δεν προήλθε από το λειτουργικό αποτέλεσμα.

Οι πωλήσεις από συνεχιζόμενες δραστηριότητες προσγειώθηκαν στα 12,4 εκατ. (20,7 εκατ. ευρώ πέρυσι) και τα έξοδα διοίκησης, διάθεσης και έρευνας και ανάπτυξης ανήλθαν στα 13,9 εκατ. ευρώ!

Στο δε γ΄ τρίμηνο οι πωλήσεις κατρακύλησαν στα 2,8 εκατ. ευρώ, με τα έξοδα διάθεσης να παραμένουν σταθερά στα 2,6 εκατ. ευρώ.

Έτσι, το μεν εγχείρημα αναδιάρθρωσης δραστηριοτήτων και περιορισμού στα κόστη μπορεί να πέτυχε, αλλά ο "ασθενής" κινδυνεύει να πεθάνει από έλλειψη πωλήσεων.

Που με τη σειρά της εκτινάσσει τα σταθερά κόστη και τις ζημίες, που σε επίπεδο προ φόρων ανήλθαν στο 9μηνο στα 10 εκατ. ευρώ.

Με πωλήσεις 12,4 εκατ. ευρώ, ζημίες 10 εκατ. ευρώ και αρνητική καθαρή θέση 41,8 εκατ. ευρώ, η εξυπηρέτηση δανείων ύψους 121,15 εκατ. ευρώ φαντάζει αδύνατη.

Εξ ου και τράπεζα, η οποία συμμετέχει στο εγχείρημα, αποφάσισε να διακόψει πρόωρα τις συμβάσεις leasing (αναπόσβεστης αξίας 25,7 εκατ. ευρώ στις 30/9).

Η δε γκρίνια εξαπλώνεται ακόμη και σε… μεγαλομετόχους.

Υ.Γ.: Μέτοχοι της Altec είναι η Eurobank (13,2%), η Εθνική (12,44%) και με μικρότερα ποσοστά η Πειραιώς, η Εμπορική, η ΑΤΕ, η SocGen, η Τράπεζα Αττικής και η Τράπεζα Κύπρου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v