Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 5 2011

ΠΕΙΡ:Οι short θέσεις, οι αγοραστές και το lock up

ΠΕΙΡ:Οι short θέσεις, οι αγοραστές και το lock up
SHORT ΘΕΣΕΙΣ: Οι δανεισμένοι τίτλοι της Πειραιώς ξεπερνούσαν στο τέλος της περασμένης χρονιάς τα 21 εκατ. μετοχές, ενώ οι short θέσεις αντιστοιχούσαν σε περίπου 8,5 εκατ. μετοχές.

Μικρό μέρος των παραπάνω ανοιχτών θέσεων έκλεισε χθες καθώς οι γρήγοροι βγήκαν αγοραστές κάτω από τα 3,10 ευρώ κλειδώνοντας τα κέρδη τους.

Το μεγάλο στοίχημα για όσους παραμένουν ακόμη σορταρισμένοι είναι αν η μετοχή ξαναδεί το χαμηλό τριών μηνών (2,75 ευρώ).

Υπήρξαν χθες και κάποιοι ξένοι που άρχισαν να κτίζουν long θέση στην μετοχή.

ΑΓΟΡΕΣ: Στον αντίποδα, εντάθηκαν, χθες, σύμφωνα με χρηματιστηριακές πηγές, οι αγορές από εγχώριους κωδικούς, που μαζεύουν μεθοδικά μετοχές Πειραιώς από τα τέλη Νοεμβρίου.

Η κλιμάκωση των αγορών τους σε αντιστοίχιση με την πτώση της μετοχής δείχνει πρόθεση συνέχειας…

Προφανώς κάποιοι έχουν αποφασίσει να αξιοποιήσουν την συγκυρία και τη χαμηλή τιμή διάθεσης και να βρεθούν με σημαντικό ποσοστό μετά την ολοκλήρωση της αύξησης.

LOCK UP: Η Πειραιώς έχει δεσμευτεί απέναντι στους εγγυητές της αύξησης κεφαλαίου ότι δεν θα προβεί χωρίς τη συγκατάθεσή τους σε έκδοση νέων τίτλων κεφαλαίου πριν παρέλθουν 180 ημέρες από την ολοκλήρωση της προτεινόμενης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

Ο περιορισμός αυτός συμπεριλαμβάνει και την έκδοση του Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου ύψους 250 εκατ. ευρώ.

Επομένως το ΜΟΔ δεν μπορεί να εκδοθεί πριν παρέλθει ένα 7μηνο. Επιπρόσθετα θα εκδοθεί με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων και θα καλυφθεί επομένως εξ ολοκλήρου με ιδιωτική τοποθέτηση.

* Ευχαριστούμε για την επισήμανση του εκ παραδρομής λάθους αναφορικά με τις short θέσεις στην Τ. Πειραιώς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v