Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 17 2011

Crown: Ισπανικό λαχείο έπιασε η μειοψηφία

Crown: Ισπανικό λαχείο έπιασε η μειοψηφία
«Τρίβουν τα χέρια τους» τα στελέχη της Mitica, καθώς, την ώρα όπου πλησιάζει η δημοσίευση της αποτίμησης του «ανεξάρτητου εκτιμητή» που έχει ορίσει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για την υποχρεωτική εξαγορά του μειοψηφικού ποσοστού της Crown Hellas Can, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία πώλησης μιας ανταγωνιστικής εταιρίας στην Ισπανία.

Και αυτό γιατί τα στελέχη της Mitica πιστεύουν πως η ισπανική περίπτωση θα μπορούσε να αποτελέσει πολύ καλό μπούσουλα για την πραγματική αποτίμηση της Crown Hellas Can.

Άλλωστε, έχουν το ίδιο αντικείμενο και το μεγαλύτερο ποσοστό των πωλήσεων της Crown Hellas Can γίνεται από τις θυγατρικές της που βρίσκονται στην Ισπανία.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Οι βασικοί μέτοχοι της Crown Hellas Can έχουν προτείνει ως υποχρεωτική τιμή εξαγοράς των μετοχών μειοψηφίας τα 9,74 ευρώ ανά μετοχή, δηλαδή αποτιμούν το σύνολο της εισηγμένης στα 234,3 εκατ. ευρώ.

Από την άλλη πλευρά, η αμερικανική εταιρία Blackstone φέρεται να κατέθεσε δεσμευτική προσφορά ύψους 900 εκατ. ευρώ για την εξαγορά του 100% της MIVISA, ισπανικής εταιρίας με αντικείμενο ίδιο με αυτό της Crown Hellas Can.

Στο σχετικό δημοσίευμα του Reuters (10 Δεκεμβρίου) αναφέρεται ότι «δύο άτομα είπαν πως η προσφορά ήταν κοντά στα 900 εκατ. ευρώ».

Στο ίδιο επίσης δημοσίευμα του Reuters επισημαίνεται ότι το deal είναι πιθανόν να μην κλείσει, καθότι ο πωλητής είχε αρχικά στοχεύσει σε ένα τίμημα μεταξύ του 1 και του 1,2 δισ. ευρώ.

Και λένε τώρα τα στελέχη της Mitica: Ας κάνει ο εκτιμητής τις συγκρίσεις μεταξύ των οικονομικών επιδόσεων των δύο εταιριών (πωλήσεων, λειτουργικών κερδών, καθαρών κερδών και φυσικά ρευστότητας) και θα διαπιστωθεί πόσο δίκιο έχουν οι μέτοχοι μειοψηφίας της Crown Hellas Can που διαμαρτύρονται για την «κραυγαλέα ανεπάρκεια του προσφερόμενου τιμήματος».

Η συνέχεια επί της (χρηματιστηριακής) οθόνης…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v