Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 27 2011

Folli Follie: Οι 2 πλευρές του ίδιου νομίσματος

Folli Follie: Οι 2 πλευρές του ίδιου νομίσματος
Tο γεγονός ότι λιγότερο από το 40% των κερδών του ομίλου προέρχεται από την Ελλάδα είναι θετικό για τη μετοχή της Folli Follie, σε μια εγχώρια αγορά που διέρχεται έντονη ύφεση.

Η ισχυρή παρουσία επίσης στην αναδυόμενη Ασία κάνει τους αναλυτές να προβλέπουν αυξημένη κερδοφορία, με το P/E του τίτλου να είναι από τα λίγα μονοψήφια της αγοράς (σύμφωνα με την Alpha Finance, το P/E διαμορφώνεται στις 8 φορές για το 2010, στις 6,9 φορές με βάση τα προβλεπόμενα αποτελέσματα του 2011 και στις 6 φορές σύμφωνα με τα αντίστοιχα μεγέθη του 2012).

Από την άλλη πλευρά, βέβαια, οι δανειακές υποχρεώσεις του ομίλου δεν είναι ευκαταφρόνητες, καθώς τόσο η αλυσίδα Links of London όσο και η Elmec Sport είχαν αποκτηθεί με τραπεζική χρηματοδότηση.

Έτσι, δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως δεν προβλέπεται η διανομή μερίσματος για τα επόμενα χρόνια. Και επίσης δεν είναι τυχαίο ότι, παρά τις θετικές ταμειακές ροές που επιτυγχάνονται, η έκθεση προς τις τράπεζες θα εξακολουθήσει να είναι πολύ μεγάλη (η Alpha Finance προβλέπει ότι ο καθαρός δανεισμός από τα 633 εκατ. το 2009 θα μειωθεί στα 575 εκατ. το 2012).

Επιπλέον, ζητούμενο τελικά είναι το τι θα γίνει με το άνοιγμα του πρώην ΜΙΝΙΟΝ, υπόθεση που έχει μετατραπεί σε πολυετές σίριαλ, καθώς εδώ και πολλά χρόνια έχουν ανακοινωθεί πολλές ημερομηνίες, οι οποίες έχουν παρέλθει χωρίς να δούμε το νέο πολυκατάστημα να επαναλειτουργεί.

Τώρα γίνεται λόγος για το 2012, όμως πολλοί στην αγορά αμφιβάλλουν για το αν το εγχείρημα θα προχωρήσει, σε μια τέτοια οικονομική συγκυρία και με τόσα εμπορικά κέντρα να δραστηριοποιούνται.

Και αυτό όταν η τραπεζική έκθεση της Folli Follie είναι αυτή που αναφέραμε παραπάνω...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v