Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 1 2011

Ridenco: Tο «καυτό» 10% του Attica...

Ridenco: Tο «καυτό» 10% του Attica...
Το τελευταίο διάστημα ακούγεται, μετ' επιτάσεως, στην αγορά ότι μέτοχος ή μέτοχοι της Αττικά Πολυκαταστήματα... ορέγονται το "επίμαχο" 10% της εταιρίας, που βρίσκεται, προς το παρόν, στα χέρια της οικογένειας Ρίτσι.

Παρότι, επισήμως, άπαντες το διαψεύδουν, τραπεζικοί κύκλοι αναφέρουν "ανεπίσημα" ότι κρούση έχει υπάρξει, τονίζοντας πως η προσφορά που έπεσε στο τραπέζι ανέρχεται σε 2,5 εκατ. ευρώ.

Ήτοι, ποσό σχεδόν διπλάσιο από το 1,3 εκατ. ευρώ που κατέβαλε, πριν από μερικούς μήνες, η οικογένεια Ρίτσι για να αγοράσει το 10% από τον όμιλο Ridenco, που ελέγχει η ίδια.

Η μεταβίβαση, όπως αποκάλυψε το Euro2day, προκάλεσε αγανάκτηση στις πιστώτριες τράπεζες του ομίλου Ridenco, λόγω αφενός του - χαμηλού- τιμήματος και αφετέρου του timing της μεταβίβασης (μερικούς μήνες πριν η Ridenco Commercial υπαχθεί στο άρθρο 99, συμπαρασύροντας όλο τον όμιλο).

Κάποιες από τις τράπεζες μάλιστα δηλώνουν (πάντα ανεπίσημα) ότι εξετάζουν να κινηθούν διά της νομικής οδού, ώστε να εξασφαλίσουν την επάνοδο του 10% της Αττικά Πολυκαταστήματα στον όμιλο Ridenco.

Ακούμε επίσης ότι, στην Κύπρο, ομάδα μετόχων μειοψηφίας της εκεί εισηγμένης Woodland (εταιρία-μέλος του ομίλου Ridenco, που κατείχε, πριν από τη μεταβίβαση, το 10% της Attica Πολυκαταστήματα) εξετάζει το ενδεχόμενο να κινηθεί εναντίον του διοικητικού της συμβουλίου.

Η αναλυτική απάντηση, στην οποία υποχρεώθηκε η Ridenco, μετά το δημοσίευμα του Euro2day, παρέχει, σύμφωνα με τράπεζες, επιπρόσθετα στοιχεία για να στηριχτούν κατηγορίες.

Κατόπιν όλων αυτών προκύπτουν τα εξής ερωτήματα:

Αν υπάρξει προσφυγή στη Δικαιοσύνη, μπορεί να μεταβιβαστεί το πακέτο;

Τα γνωρίζουν τα παραπάνω οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές και αν ναι, συνδέονται με την "πρεμούρα" τους;

Και το σημαντικότερο, αν υπάρξει προσφυγή μετόχων ή πιστωτών και αποδειχτεί ότι ζημιώθηκε έμμεσα o όμιλος Ridenco από τη μεταβίβαση, δεν θα προκύψει ηθικής τάξης θέμα και για τους τελικούς αγοραστές του 10% του Attica;

Ποιος δεν φοβάται τη... "ρετσινιά";

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v