Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 6 2004

ASPIS BANK: Συνεχίζεται το… ”Other peoples money”;

Συνεχίζονται τα… ”τριγκέλια” στις εταιρίες που φέρεται να ελέγχει ο κ. Π. Ψωμιάδης. Προκειμένου να καλυφθεί η αύξηση κεφαλαίων (για την οποία πολλές αξιόπιστες πηγές επιμένουν ότι ήταν εν πολλοίς απολύτως…υποχρεωτική) έπρεπε να μπουν σημαντικά ποσά.

Έτσι, ενώ καθ’ όλη την περίοδο της άσκησης δικαιωμάτων καλύφθηκε μόλις το 60,94%, ήλθε ο από μηχανής θεός και μέσω της σχετικής διακριτικής ευχέρειας που έχει το Δ.Σ. αγόρασε τις υπόλοιπες νέες μετοχές.

Ποιος ήταν αυτός ο από μηχανής θεός; Μα η Commercial Value, μία ακόμη εταιρία συμφερόντων του κ. Ψωμιάδη, η οποία μέσω αυτής της κίνησης ανέβασε το ποσοστό της από 11,29% σε… 31,67%!

Θυμίζουμε ότι η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών ήταν στα 3 ευρώ, ενώ η τρέχουσα τιμή της μετοχής κινείται σταθερά (με μάλλον μόνη εξαίρεση την ημέρα πριν από την αποκοπή του δικαιώματος) κάτω από τα 3 ευρώ και έκλεισε την Παρασκευή στα 2,70 ευρώ, ήτοι 10% και πλέον χαμηλότερα.

Εύστοχη λοιπόν και η παρατήρηση σχετικού σχολίου της ”Εξπρές”, σύμφωνα με την οποία το ερώτημα είναι αν τα κεφάλαια που τοποθέτησε η Commercial Value προέρχονται από τα μαθηματικά αποθέματα της εταιρίας κι εν πάση περιπτώσει σε ποιο βαθμό εκτίθενται σε κίνδυνο οι ασφαλισμένοι της μέσω των περιβόητων unit linked προϊόντων.

”Other peoples money”, που λένε και οι Αγγλοσάξονες

ΥΓ.: Η Ασπίς Πρόνοια, πάντως, φαίνεται πως δεν είχε το απαραίτητο ”παστό” για να παίξει μπάλα, γι’ αυτό και κατόπιν της αύξησης το ποσοστό της στην Aspis Βank έπεσε από 19,35% σε 14,69%.

Δεν πειράζει, άλλωστε γι’ αυτό θα κάνει αύξηση στη συνέχεια. Ο σκοπός των ”ιθυνόντων” εξαρχής ήταν να συμμετάσχει η Aspis Βank στην αύξηση της Πρόνοιας και όχι το αντίστροφο!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v