Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 17 2011

Το (μεγάλο) ψάρι που το λέγανε... Atlantic

Το (μεγάλο) ψάρι που το λέγανε... Atlantic
Όταν στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας η Atlantic απορροφούσε τη Γαληνός - Λαουτάρης, όλοι μιλούσαν για το μεγάλο ψάρι που έφαγε το μικρό.

Η οικογένεια Λαουτάρη, με ισχυρή παρουσία στην Εύβοια και στις Σποράδες, απορροφήθηκε από την πολύ μεγαλύτερη Atlantic, ανοίγοντας έτσι... πεδίον δόξης λαμπρόν για συνέργιες και για χρηματιστηριακές εμπειρίες.

Γρήγορα, βέβαια, οι... αγκαλιές και τα φιλιά των δύο οικογενειών στη συνέντευξη Τύπου που είχε δοθεί τότε στο κέντρο της Αθήνας έδωσαν τη θέση τους στην ανοιχτή διαφωνία, στην αποχώρηση της οικογένειας Λαουτάρη από τη διοίκηση και, τέλος, στις μόνιμες αναβολές γενικών συνελεύσεων της εισηγμένης, τις οποίες προκαλούσε η ίδια οικογένεια.

Οι Λαουτάρηδες, επίσης, άρχισαν πάλι να δημιουργούν δίκτυο καταστημάτων στην Εύβοια και μάλιστα υπήρξαν και περιπτώσεις όπου ήρθαν στα χέρια τους σημεία πώλησης που παλαιότερα λειτουργούσε η Atlantic.

Την Τετάρτη 9/2 ανακοινώθηκε η πώληση ενός ακόμη καταστήματος της αλυσίδας Atlantic στην Εύβοια. Ανεξάρτητα από το ποιος ήταν ο αγοραστής (δεν αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση), η ουσία είναι πως το... μικρό ψάρι, που είχε φαγωθεί στο πρώτο μισό της προηγούμενης δεκαετίας, κατάφερε να ανασυνταχθεί και να αποκτήσει εκ νέου σημαντική παρουσία.

Όσο για το... μεγάλο ψάρι, που το λέγανε Atlantic, προσπαθεί να διασώσει ό,τι διασώζεται από την τρέχουσα κεφαλαιοποίηση, που είναι χαμηλότερη των 5 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v