Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 15 2011

"Κακούργα Κοινωνία" της... Πληροφορίας!

Κακούργα Κοινωνία της... Πληροφορίας!
Η απεγνωσμένη προσπάθεια της κυβέρνησης να εξοικονομήσει πόρους και να βάλει σε τάξη τον ευρύτερο δημόσιο τομέα φέρνει σκληρά μέτρα επί δικαίους και αδίκους.

Μόνο έτσι μπορεί να ερμηνευτεί η απόφαση για τη μη ανανέωση των συμβάσεων (ορισμένου χρόνου) στο 70%(!) του προσωπικού της Κοινωνίας της Πληροφορίας Α.Ε., όπως καταγγέλλει το σωματείο των εργαζομένων στην εταιρία.

Μάλιστα, όλα τα στελέχη είναι κάτοχοι πτυχίου ΑΕΙ, κατά 65% είναι κάτοχοι μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών και το 9% διαθέτει διδακτορικό τίτλο σπουδών.

Το τραγελαφικό της ιστορίας είναι πως (σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες) η εταιρία πληρώνει ενοίκιο 68.000 ευρώ, ενώ θα μπορούσε να μετακομίσει σε άλλο κτίριο του Δημοσίου.

Ως εκ τούτου, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να κατέβουν σε τριήμερη απεργία.

Ουσιαστικά η ΚτΠ αντιμετωπίζεται ως άλλη μία ζημιογόνος ΔΕΚΟ, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ότι ποτέ μέχρι σήμερα δεν χρηματοδοτήθηκε από τον κρατικό προϋπολογισμό. 

Επιπροσθέτως, όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι, η ΚτΠ Α.Ε. απορρόφησε 1 δισ. ευρώ, το οποίο διοχετεύτηκε στην πραγματική οικονομία, στήριξε την αγορά πληροφορικής και μέσω των έργων έδωσε την ευκαιρία στο ελληνικό δημόσιο να προχωρήσει μπροστά.

Υ.Γ.: Μήπως ορισμένοι τομείς όπως η τεχνολογία πρέπει να τύχουν ιδιαίτερης προσοχής και να μην ισοπεδωθούν στο "τσουνάμι" των περικοπών;

Υ.Γ. 2: Μήπως η κυβέρνηση ξεκίνησε να εφαρμόζει την πρακτική "πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι…";

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v