Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 23 2011

Η S&P και η «ταμπακιέρα» των συγχωνεύσεων

Η S&P και η «ταμπακιέρα» των συγχωνεύσεων
Πέρασε στα ψιλά της ειδησεογραφίας, αλλά ήταν ίσως η σημαντικότερη αντίδραση στο … παρ ολίγον deal ΕΤΕ- Alpha Bank

H Standard & Poor’s ανακοίνωσε ότι δεν θα υπάρξει καμιά μεταβολή στις αξιολογήσεις της πιστοληπτικής ικανότητας Εθνικής ( ΒΒ+ και επιτήρηση με αρνητικές προοπτικές ) και Alpha Bank ( BB και επιτήρηση με αρνητικές προοπτικές), μετά την ατελέσφορη, προς το παρόν, φιλική πρόταση συγχώνευσης.

Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης, επισήμανε όμως, ότι θα προχωρήσει σε (επαν)αξιολόγηση των επιπτώσεων, εφόσον διαφανεί κάποια πρόθεση επίτευξης συμφωνίας από τις δύο ελληνικές τράπεζες.

Πρόκειται για εξαιρετικά σημαντική είδηση, για το εγχώριο τραπεζικό σύστημα.

Το οποίο, όπως έχει γράψει το Euro2day, έχει αδήριτη ανάγκη να επιτύχει καλύτερες αξιολογήσεις από τους διεθνείς οίκους.

Λόγω της επαπειλούμενης νέας υποβάθμισης της οικονομίας και των τραπεζών από την Moody΄s και των προβλημάτων ρευστότητας, που αυτή θα προκαλέσει.

Για αυτό και η δήλωση πρόθεσης επαναξιολόγησης από την S&P αναγνώστηκε από τους τραπεζίτες ως νεύμα επιδοκιμασίας στην στρατηγική των συγχωνεύσεων μεταξύ μεγάλων ελληνικών τραπεζών.

Η οποία επιστρατεύεται, ως λύση, για να αντιμετωπισθεί ενδεχόμενο πρόβλημα ρευστότητας από τις καραμπόλες νέας υποβάθμισης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v