Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 25 2011

Οι αραβικές... κωλοτούμπες του ΥΠΕΚΑ

Οι αραβικές... κωλοτούμπες του ΥΠΕΚΑ
Αρχικά το ΥΠΕΚΑ και η πολιτική του ηγεσία ήθελαν στην έκταση του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό να δημιουργηθεί μητροπολιτικό πάρκο.

Στη συνέχεια πρόσθεσαν ένα ενυδρείο για να είναι βιώσιμη(;) η επένδυση. Τώρα υποστηρίζουν πως δεν έχουν καταλήξει σε συγκεκριμένη πρόταση αξιοποίησης, κάτι που ερμηνεύεται ως πρόθεση του υπουργείου να βάλει… αρκετό νερό στο κρασί του.

Άλλωστε, δεν θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά τη στιγμή που το μνημόνιο πιέζει για έσοδα δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ. Και η έκταση στο Ελληνικό αποτελεί το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο του Δημοσίου που θα μπορούσε να εξυπηρετήσει άμεσα τον σκοπό αυτό.

Οπότε, τα σχέδια για μητροπολιτικό πάρκο, ενυδρεία και άλλες ήπιας μορφής αναπτύξεις που υποσχέθηκε πρώιμα το ΥΠΕΚΑ φαίνεται πως έχουν πάει… περίπατο για χάρη των Αράβων επενδυτών.

Οι οποίοι Άραβες επενδυτές -στη συγκεκριμένη περίπτωση προερχόμενοι από το πλούσιο Κατάρ- ασφαλώς και δεν θα αναλάβουν το projects εάν αυτό δεν σχεδιαστεί όπως ακριβώς το θέλουν.

Υ.Γ.: Πάντως, ακόμη και μετά την πρόσφατη επίσκεψη ελληνικής αντιπροσωπείας στο Κατάρ δεν έχει ξεκαθαρίσει αν και πώς θα προωθηθεί η επένδυση στο Ελληνικό. Χαρακτηριστική είναι η αποστροφή δήλωσης που έκανε για το θέμα ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Σηφουνάκης, ο οποίος ως μέλος της ελληνικής αποστολής στο εμιράτο ανέφερε: «Θέλω να πιστεύω ότι εξακολουθεί να υπάρχει ενδιαφέρον για το Ελληνικό εκ μέρους του Κατάρ».

Με άλλα λόγια, δεν βάζει και το χέρι του στη φωτιά για τις προθέσεις των Αράβων…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v