Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 28 2011

ANEK - Μινωικές: Μια πολύτιμη επιχείρηση διάσωσης

ANEK - Μινωικές: Μια πολύτιμη επιχείρηση διάσωσης
Το βασικό έργο της ελληνικής αποστολής μεταφοράς Κινέζων που εργάζονται στη Λιβύη ανέλαβαν οι κρητικές ακτοπλοϊκές εταιρίες.

Η ΑΝΕΚ και οι Μινωικές αλλά και η Hellenic Sea Ways, το 33,5% του μετοχικού κεφαλαίου της οποίας εκκρεμεί να μεταβιβαστεί από τη δεύτερη στην πρώτη, ναύλωσαν 6 πλοία για την επιχείρηση απομάκρυνσης Κινέζων υπηκόων από τη Λιβύη.

Κατόπιν αιτήματος της Κίνας, η Ελλάδα ανέλαβε να μεταφέρει από τη Λιβύη στην Κρήτη περίπου 13.000 με 15.000 Κινέζους, εκ των 40.000 που ζουν και εργάζονται στη βορειοαφρικανική χώρα.

Ήδη, την περασμένη Πέμπτη έφτασαν στο Ηράκλειο περίπου 4.500 ξένοι υπήκοοι που εργάζονταν στη Λιβύη, στην πλειονότητά τους Κινέζοι με τα πλοία "Hellenic Spirit" και "Olympic Champion" της ΑΝΕΚ.

Στην αποστολή συμμετέχει και το "Ελευθέριος Βενιζέλος" της ίδιας εταιρίας καθώς και τα "Νήσος Ρόδος", "Νήσος Σαντορίνη" της HSW και το "Κνωσσός Παλάς" της Μινωικές Γραμμές.

Πρόκειται για αποστολή που πέραν της ανθρωπιστικής διάστασης έχει και οικονομικό αντίκτυπο, καθώς τα πλοία ναυλώθηκαν για την επιχείρηση μεταφοράς.

Και όλα αυτά σε περίοδο χαμηλής, παραδοσιακά, επιβατηγού κίνησης στις γραμμές Αιγαίου και Αδριατικής. Κάποια δε εκ των πλοίων ήταν εκτός δρομολογίων.

Ως εκ τούτου, στα ταμεία των τριών εταιριών θα εισρεύσουν -αναλογικά- αρκετά εκατομμύρια ευρώ. Ή μήπως γουάν;

Υ.Γ.: Eκκρεμεί και ανάλογο αίτημα της Αιγύπτου για τη μεταφορά υπηκόων της από τη Βεγγάζη και άλλα λιμάνια της Λιβύης στην Αλεξάνδρεια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v