Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 9 2011

ΔΕΗ: Μια κακοκαιρία και μας κατάπιε το… σκοτάδι!

ΔΕΗ: Μια κακοκαιρία και μας κατάπιε το… σκοτάδι!
Πλήθος πληροφοριών παρέχει η χθεσινή ανακοίνωση της ΔΕΗ για τις προσπάθειες που καταβάλλονται προκειμένου να αποκατασταθούν ζημιές και βλάβες που προκλήθηκαν από τη σφοδρή κακοκαιρία των τελευταίων 24ώρων.

Και είναι γεγονός, πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι τα συνεργεία καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες για να επιδιορθώσουν βλάβες και ζημιές, σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Όπως επίσης είναι γεγονός ότι για τους κατοίκους των περιοχών στις οποίες εκδηλώνονται αυτά τα συμβάντα η κατάσταση γίνεται πολύ δυσάρεστη. Χωρίς φωτισμό, χωρίς θέρμανση και με άθλιες καιρικές συνθήκες τα προβλήματα είναι μεγάλα, ιδίως για ηλικιωμένους, παιδιά και βρέφη.

Η επιχείρηση, σε δεύτερη ανακοίνωση, έδωσε και ειδική τηλεφωνική γραμμή για τις βλάβες λόγω κακοκαιρίας, μετά τα προβλήματα που αντιμετώπισαν όσοι προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με το τμήμα βλαβών της επιχείρησης. Διαβεβαιώνει, δε, ότι η γραμμή θα λειτουργεί "μέχρις ότου αποκατασταθεί και η τελευταία βλάβη".   

Αυτό λοιπόν που ΔΕΝ λέει η ανακοίνωση της ΔΕΗ είναι ότι η κατάσταση αυτή επαναλαμβάνεται από χρόνο σε χρόνο, χωρίς να γίνονται οι απαραίτητες επενδύσεις για να βελτιωθεί.

Στη βόρεια Αττική, για παράδειγμα, οι κάτοικοι έχουν πλέον ως δεδομένο ότι θα υπάρξουν διακοπές ηλεκτροδότησης, είτε βρέξει πολύ, είτε φυσήξει πολύ, είτε (ακόμη… χειρότερα) αν υπάρξει κάποια χιονόπτωση ή αν πιάσει κάπου πυρκαγιά.

Χρόνο με τον χρόνο, η κατάσταση παραμένει απαράλλακτη. Γι' αυτούς τους κατοίκους, δε, στην περίπτωση της χιονόπτωσης τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται. Δριμύ ψύχος, χωρίς φως αλλά και χωρίς θέρμανση, για πολλές ώρες, να περιμένουν πώς και πώς πότε θα αποκατασταθεί η βλάβη, για να γλιτώσουν την… πνευμονία.

Γι' αυτό και αρκετοί, που έχουν την απαραίτητη οικονομική επιφάνεια, αναλαμβάνουν το κόστος και βάζουν γεννήτριες, ώστε να έχουν ρεύμα στα «δύσκολα».

Και όχι μόνον αυτό, αλλά πολλοί έχουν προμηθευτεί πλέον και ειδικές συσκευές για να μην καίγονται οι οθόνες της τηλεόρασης και του υπολογιστή από τις συχνές μεταβολές τάσης στο δίκτυο...

Πού; Στα προάστια της… πρωτεύουσας της Ελλάδας! Όχι σε κάποια ακριτική περιοχή, ή σε κάποιο ορεινό χωριό «ξεχασμένο» από τον πολιτισμό.

Τώρα, κάποιοι θα πουν ότι η ΔΕΗ δεν έχει χρήματα να κάνει επενδύσεις, γιατί δυστυχώς έχουμε κρίση. Λες και τα προηγούμενα χρόνια, που δεν υπήρχε κρίση, τις… έκανε.

Η πραγματικότητα είναι πολύ απλή. Και σε αυτήν την περίπτωση παίζει ρόλο το «μονοπώλιο».

Αν υπήρχε ανταγωνισμός, κάποιοι θα είχαν «σκιστεί» για να εξασφαλίσουν καλή ηλεκτροδότηση στους δεκάδες χιλιάδες κατοίκους αυτών των περιοχών. Όπως ακριβώς έγινε και με αντίστοιχα φαινόμενα στην τηλεφωνία, μόλις άνοιξε η αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v