Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 23 2011

Alpha-MS: Ο διάβολος κρυβόταν στις λεπτομέρειες

Alpha-MS: Ο διάβολος κρυβόταν στις λεπτομέρειες
Χρειάστηκαν έντεκα εργάσιμες ημέρες, δύο ανακοινώσεις -που με το νομικό ύφος τους μπέρδεψαν αντί να ξεδιαλύνουν- και να μεσολαβήσει μπόλικος θόρυβος για να… φτάσουμε στην ανάκληση των γνωστοποιήσεων από τη Morgan Stanley.

Με χθεσινή της ανακοίνωση, η Morgan Stanley ενημέρωσε ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της ζήτησε να ανακαλέσει τις προηγούμενες γνωστοποιήσεις μεταβολής ποσοστού, καθώς δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις υποβολής τους.

Και η ξένη τράπεζα συμμορφώθηκε.

Η εξέλιξη επιβεβαιώνει, πλήρως, το Euro2day το οποίο είχε σημειώσει ότι η Morgan Stanley δεν όφειλε να ανακοινώσει ότι το άμεσο και έμμεσο ποσοστό της στην Alpha υπερέβη το 5%.

Τέτοια υποχρέωση έχουν μόνο όσοι ασκούν, αυτοβούλως, δικαιώματα ψήφου και σε αυτήν την κατηγορία δεν εμπίπτουν οι θεματοφύλακες, παρά μόνο αν έχουν εξουσιοδότηση να ψηφίζουν κατά βούληση.

Και όπως διευκρινίζεται στη χθεσινή ανακοίνωση, η Morgan Stanley και η Morgan Stanley and Co. International plc. δεν έχουν διακριτική ευχέρεια να ασκούν δικαιώματα ψήφου μετοχών Alpha, παρά μόνο εφόσον λάβουν γραπτές εντολές από τους πελάτες τους.

Τι άλλο μάθαμε από το μπαράζ των ανακοινώσεων;

Ότι το έμμεσο ποσοστό μετοχών που κατέχει η Morgan Stanley στην Alpha Bank μειώθηκε κάτω του 5% από 5,1% πριν.

Και, τέλος, ότι η Morgan Stanley κατέχει άμεσα έναν μικρό αριθμό μετοχών Alpha συνεπεία συναλλαγών κατ' εντολή πελατών της.

Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με χρηματιστές, ότι πελάτες τους έχουν αγοράσει με δανεισμό (μέσω CFDs) μετοχές Alpha και επειδή πρόκειται για παράγωγο προϊόν οι μετοχές παραμένουν στο βιβλίο της Morgan Stanley.

Τι παραμένει άγνωστο; Ποιος ή ποιοι κατέχουν ποσοστό μετοχών στην Alpha με θεματοφύλακα τη Morgan Stanley.

Και θυμίζουμε ότι το ερώτημα αιωρείται από πέρυσι τον Νοέμβριο, όταν ο μυστηριώδης αγοραστής σάρωνε τις μετοχές που πουλούσε το ταμείο των Ολλανδών δασκάλων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v